Restonomi – työelämätaitaja, osa 3 | SeAMK Blogit

Restonomi – työelämätaitaja, osa 3

Blogi:
Henkilö valmistelee omenoita kulhossa.
Restonomiopiskelija Roosa oli harjoittelussa ruokatoimittajan tehtävissä sekä Helsingin Sanomien ruokatoimituksessa että Toptastella.

SeAMKin kolmannen vuoden restonomiopiskelijat ovat kuluvana lukuvuotena osoittaneet laaja-alaisen osaamisensa hakeutumalla syventävän harjoittelun ajaksi hyvin erilaisiin tehtäviin. Harjoittelupaikkojen kirjo on ollut nyt ennen näkemättömän laaja, ymmärrys restonomin toimintaympäristöstä on sisäistetty nyt paremmin kuin koskaan.

Restonomi – työelämätaitaja -blogikirjoitusten osassa 1 kerrottiin neuvonta- ja ohjaustyön sekä asiantuntija- ja hanketyön harjoitteluista. Osa 2 puolestaan toi esiin restonomin työnkuvaa ruoka- ja puhtauspalvelujen esihenkilön ja johtamisen sekä kahvila- ja ravintolapalvelujen johtamisen näkökulmasta. Opiskelijat totesivat harjoittelut erittäin monipuolisiksi ja laaja-alaisiksi, ja tätä laaja-alaisuutta lisätään vielä tämän kolmannen osan avulla.

Ruoka on väistämättä SeAMKissa opiskelevan restonomiopintojen ytimessä, mutta lähestymistavan valinnassa on runsaasti vaihtoehtoja ja valinnan mahdollisuus vain lisääntyy uuden opetussuunnitelman myötä.

Asiantuntija – ruokatoimittaja

Restonomiopiskelija Roosa on luonut hyvin omanlaistaan urapolkua ollessaan harjoittelussa ruokatoimittajan tehtävissä sekä Helsingin Sanomien ruokatoimituksessa että Toptastella.

 Harjoittelun aikana olen päässyt näkemään laajasti ruokatoimittajien työnkuvaa. Olen opetellut muun muassa omien juttujen kirjoittamista, reseptien editointia ja lisäksi olen ollut kuvausapuna studiolla ruokakuvauksissa. Pääsin myös suunnittelemaan reseptejä, jotka julkaistiin Soppa365:ssä. Prosessi sisälsi muun muassa reseptien testauspäiviä, reseptien puhtaaksi kirjoittamista ja tietenkin kuvauspäivän studiolla. Ruokakuvaukset ovat intensiivisiä päiviä ja niissä korostuu kuvaajan ja toimittajan yhteistyö ja molempien vankka ammattitaito. Mahtava kokemus kaikin puolin!                   

Toptastella pääsin mm. suunnittelemaan omia juttusarjoja, suorittamaan Facebook-äänestyksiä sekä kirjoittamaan eri aiheisia artikkeleita. Harjoittelun aikana pääsin myös kirjoittamaan erilaisia listauksia sekä huolehtimaan Toptasten sosiaalisesta mediasta. Harjoittelu on tuonut rutkasti itsevarmuutta omaan tekemiseen ja kirjoittamiseen. -Roosa-

Roosan Toptastella kirjoittamiin artikkeleihin voit käydä tutustumassa täällä. Artikkeleista löydät esim. vinkkejä ruokamatkustamiseen tai tietoa, miltä näyttää viinivuosi 2022.

Restonomi – työelämätaitaja -blogikirjoituksissa on tarjottu kattaus restonomien harjoitteluista. Kirjoitusten tarkoitus on ollut tuoda tietoisuuteen restonomien laajat toimenkuvat. Restonomista on siis moneksi, kuten nämä harjoittelut osoittavatkin.

Paula Juurakko
Lehtori
Restonomi (YAMK)