Virkeänä viikonloppuun villiyrttien ja koivunmahlan voimalla | SeAMK Blogit

Virkeänä viikonloppuun villiyrttien ja koivunmahlan voimalla

Blogi:
Mehupulloja ja teksti Vieraile luonamme ja maista makuja luonnosta.
Talon omia mahlajuomia. Kuva: Nature Paavolan verkkosivusto

Huippu naistiimi kolmannen vuoden restonomiopiskelijoita suunnitteli ja toteutti elämystapahtuman 13.5.2022 Nature Paavolassa, Soinissa. Tehtävänannon mukaisesti tapahtumaan tuli sisällyttää teeman mukaista ohjelmaa sekä ruokatarjoilu, jossa hyödynnettäisiin mahdollisimman paljon tilan omia tuotteita.

Hyvinvointi keskiössä

Ryhmä suunnitteli pienryhmissä, toimeksiantajalta saatujen tietojen pohjalta, kaksi vaihtoehtoista teemaa, joista toimeksiantaja valitsi hyvinvointiin liittyvän teeman. Teeman valinnan jälkeen ryhmä kävi tutustumassa tilaan tarkemmin ja kuultuaan tilan historiasta ja alueen villiyrteistä sekä nähtyään tilaa ympäröivät mahlantuotannon mahdollistavat koivumetsät, ajatus hyvinvoinnin ympärille suunnitellusta tapahtumasta vahvistui entisestään. Tapahtuman nimeksi päätettiinkin ”Virkeänä viikonloppuun”.

Tapahtuman tavoitteena oli tuoda esiin Nature Paavolan toimintaa ja tuotteita sekä tarjota vieraille ikimuistoinen päivä hyvässä seurassa, kivan ohjelman ja hyvien tarjoilujen parissa, eli teeman nimen mukaisesti tarjota vieraille virkistävä ja arjesta poikkeava päivä.

Ohjelma- ja visuaalisuusryhmä vastasi päivän ohjelmasta, käsikirjoituksesta sekä tapahtuman visuaalisesta ilmeestä. Tarjoiluryhmä puolestaan suunnitteli, valmisti, sekä tarjoili alkujuomat, cocktailpalat, sekä palautusjuomat kutsuvierasryhmälle käyttäen monipuolisesti tilan omia tuotteita.

Valkoisella pöytäliinalla verhotulla pöydällä on kattaus naposteluruokia ja juomia.
Somisteina ruskeaa, vihreää, koivua, sekä lautasina ja tarjoiluastioina toimivat päreet. Kuva: Susanna Niemi

Toteutus

Tapahtuma toteutettiin pääosin tilan pihapiirissä, mutta myös vanhaa navettaa hyödynnettiin. Tapahtuman alussa projektipäällikkö vastaanotti ryhmän, ja kertoi napakasti heidän tulleen Suopainin SM-kilpailuihin. Kutsuvieraiden epäröidessä ja täyttäessä epävirallista osallistumislomaketta oli tunnelma kovin hilpeä ja hämmentynytkin. Alkuhämmennyksen jälkeen vieraille kerrottiin heidän saapuneen SeAMKin restonomiopiskelijoiden luotsaamaan elämystapahtumaan.

Valkoisella pöytäliinalla verhotulla pöydällä on kattaus naposteluruokia ja juomia.
Tarjoiluissa näkyi ja maistui talon omat tuotteet, kuten Kaarnikkamarmelaadi. Kuva: Susanna Niemi.

Tapahtuma alkoi tarjoiluryhmän toimesta talon kuohumahlatarjoilulla, sekä toimeksiantajan esittelyllä, jonka jälkeen kutsuvieraat johdatettiin villiyrttipolulle. Villiyrttipolun jälkeen vieraat saivat nauttia aurinkoisessa ulkoilusäässä ohjelmaryhmän vetämästä jumppahetkestä metsäjoogameditaatioiden parissa. Jumppa- ja meditaatiohetki päätettiin palautusjuomaan, jossa myös hyödynnettiin talon omaa mahlaa.

Valkoisella pöytäliinalla verhotulla pöydällä on kattaus naposteluruokia ja juomia.
Suolaisissa tarjoiluissa oli otettu hyvin huomioon myös tilan tuotteita, kuten Korvasienisuolaa. Kuva: Susanna Niemi.

Aktiviteetin jälkeen vieraat ohjattiin vanhalle navetalle nauttimaan tarjoiluryhmän suunnittelemista ja valmistamista cocktailpaloista sekä smoothieista. Cocktailpalojen lomassa paikalle saapui paikallisia hyvinvointiyrittäjiä esittelemään palveluitaan sekä tuotteitaan.

Päivän päätteeksi vieraat saivat kiitoslahjan, joka sisälsi tapahtumassa mukana olevien yrittäjien tuotenäytteitä, maistiaisia sekä cocktailtarjoiluista koostettu reseptivihko. Mukavan piristyksen ja yllätyksen toi kiitoslahjaan liitetty valokuva, joka oli otettu vieraista jumppatuokion aikana.

Valkoisella pöytäliinalla verhotulla pöydällä on pieniä lahjapaketteja ja -kasseja.
Kutsuvieraiden kiitoslahjat. Kuva: Mirka-Maria Uitto.

Kutsuvieraille suunnatun osuuden jälkeen Nature Paavola jatkoi iltapäivää hyvinvointiyrittäjien kanssa kaikille avoimena tapahtumana.

Päivä oli kaikin puolin onnistunut ja uskomme vieraidemme viihtyneen ja virkistäytyneen viikonloppuun.

Henna Brusila
SeAMKin restonomiopiskelija, tapahtuman projektipäällikk