Uuden kehittämistä yrityksille sekä opetukseen | SeAMK Blogit

Uuden kehittämistä yrityksille sekä opetukseen

Blogi:
SIlmälasipäinen mies katsoo vasemmalle taustallaan Framin F-rakennus.
Karri Kallio on muun muassa vetänyt SeAMKin Frami Food Lab -hanketta, jossa suunniteltiin ja rakennettiin uudet elintarvikealan oppimisympäristöt.

Olen kasvanut kahden maailman välissä. Nivalassa olen saanut osallistua suvun maatilan pyörittämiseen ja Virroilla osallistua perheyrityksessä metsäpuolen laitteiden myyntiin. Koulutustaustaltani olen bio- ja elintarviketekniikan insinööri.

Aivan ensimmäinen työtehtäväni SeAMKissa oli projektityöntekijä ja vuosi oli 2017. Projektityön aiheena oli automatisoidun elintarvikepakkauslinjan testaus ja kehittäminen. Samasta aiheesta tein myös oman opinnäytetyöni. Tämän jälkeen siirryin pankkiin töihin, josta palasin SeAMKin Frami Food lab -hankkeen projektipäälliköksi vuoden 2018 alussa.

Tehtäviini tämän kuluneen kolmen ja puolen vuoden aikana on kuulunut monenlaista projektin johtamista. Yksittäisistä tehtävistä merkittävin on ollut Frami Food Lab -hankkeen johtaminen, jossa suunniteltiin ja rakennettiin uudet elintarvikealan oppimisympäristöt. Tämän jälkeen olen työskennellyt elintarvikesektorin yrityksiin ja kansainvälisiin verkostoihin liittyvissä hankkeissa.

Ehkäpä paras hetki koko tämän SeAMK-uran ajalta on Frami Food Lab -ympäristön valmistuminen, avajaiset ja käyttöönotto.

Ennen SeAMKissa työskentelyä olen ollut töissä Atrialla ja Osuuspankissa sekä ”harrastanut” maataloutta ja kauppaa kotopuolessa.

Ehdottomasti parasta SeAMKissa työskentelyssä on uuden kehittäminen. En osaisi enää kuvitella työtä, missä en pääsisi kehittämään jotain uuttaa yrityksille sekä opetukseen.

Karri Kallio
Projektipäällikkö, elintarvikekehittäjä