Unelmana päästä kansainväliseen yritykseen pyörittämään omaa tiimiä | SeAMK Blogit

Unelmana päästä kansainväliseen yritykseen pyörittämään omaa tiimiä

Blogi:
Henkilö katsoo oikealle pää hieman vinossa.

Oon Jerry, kotoisin Lohjalta. Mulla on ollut aika värikäs tausta ja oon tehnyt vähän sieltä täältä hommia. Valmistuin merkonomiksi, jonka jälkeen suuntasin työelämään edunvalvontasihteerin työtehtäviin. Muita työtehtäviä on ollut esimerkiksi rautakaupan myyjänä toimiminen, kuolinpesien tyhjentäjä, mediamanageri TV-alalla ja toimiston työharjoittelija.

Aloitin korkeakouluopinnot SeAMKissa syksyllä 2020. Tällä hetkellä opiskelen kolmatta vuotta kansainvälistä liiketaloutta ja suuntaudun opinnoissani International Business -puolelle. Unelmana olisi päästä kansainväliseen yritykseen pyörittämään omaa tiimiä. Haluan hyödyntää hyviä sosiaalisia taitojani, sekä kokemuksia ja tietämystä, jotka tulevat opiskelujeni sekä harrastusteni kautta.

Parasta opiskelussa on, kun pääsee käyttämään ja soveltamaan opittuja asioita työelämässä. Myös itse opiskelijaelämä on opiskeluissa huippua. Verkostoituminen, ikimuistoiset unelmat sekä uusien ystävien saaminen tekevät opiskelusta ainutlaatuista.

Suoritin harjoittelujaksoni SeAMKilla viestinnän ja markkinoinnin työtehtävissä. Pääsin työharjoittelun aikana tekemään monenlaisia työtehtäviä ja sain itse vaikuttaa siihen, mitä osa-aluetta haluan vahvistaa. Tein mm. podcasteja, juontoja kansainvälisiin webinaareihin, tapahtumien järjestämistä, markkinointimateriaalien tuottamista sekä artikkeleiden kirjoittamista.

Opintoihini kuuluu myös ulkomaanvaihto, joka on mielestäni yksi parhaista asioista opiskelussa. Sain mahdollisuuden lähteä suorittamaan kolmannen vuoden kevään lukukauden Kreikkaan, Patrakseen. Ulkomaanvaihto avaa uusia näkökulmia ja ajattelutapaa arkeen sekä luo uusia kokemuksia ja muistoja. Omalle kohdalle vaihto on tärkeä, sillä vaihdon myötä verkostoituminen laajenee huomattavasti kansainvälisellä tasolla.

Suosittelen opintoja SeAMKissa kaikille. SeAMK on kiva korkeakoulu. Se tarjoaa suuren kampuksen, mahtavat ja monipuoliset koulutukset, hyviä kavereita sekä rennon ilmapiirin. SeAMK on nyt kolmatta kertaa Suomen paras ammattikorkeakoulu, mikä näyttää valmistumisen jälkeen CV:ssäkin hyvältä.

Opiskelujen aikana kaikkeen kannattaa aina lähteä mukaan, etenkin vaihtoon.

Jerry Laiho
SeAMK kansainvälisen liiketalouden opiskelija