Tunnelmia Restokisoista 2022 | SeAMK Blogit

Tunnelmia Restokisoista 2022

Blogi:
Neljä nuorta auringonpaisteisella parvekkeella.
SeAMKin Restokisajoukkueessa kilpailivat Jarkko Järvi, Roosa Ahlqvist, Susanna Jaskari ja Aleksi Väätäinen.

Tänä vuonna juhlittiin Restokisojen 20-vuotista taivalta ja Seinäjoen ammattikorkeakoulua edusti tänä vuonna joukkue nimeltä Kosmos, johon kuuluivat kolmannen vuoden restonomiopiskelijat Roosa Ahlqvist, Susanna Jaskari, Jarkko Järvi ja Aleksi Väätäinen. Jokaisesta ammattikorkeakoulusta voitiin muodostaa korkeintaan kaksi osallistuvaa joukkuetta kilpailuun.

Tiistaina 15.3.2022 lähdimme junalla kohti Jyväskylää ja heti sinne päästyämme pääsimme tapaamaan muita kisajoukkueita get together -tapahtumassa, joka järjestettiin Hotelli Albassa. Alkumaljojen ja hyvän ruoan ohessa aloitimme verkostoitumisen ja tutustuimme muihin kisaajiin. Pitkän päivän päätteeksi pääsimme nukkumaan ja keräämään voimia Hotelli Versoon.

Seuraavana päivänä alkoivat viralliset kisahulinat. Osa meistä oli nukkunut hyvin, osa noin 20 minuuttia (laitetaan jännityksen piikkiin), mutta näillä lähdettiin kohti kisapäivää. Aamu alkoi aikaisin kello 8 ja ensimmäinen tehtävänanto saatiin kello 9. Kisatehtäviä oli kahden päivän aikana kolme ja niiden tekoon oli aikaa 1,5 tuntia. Tässä ajassa meidän piti sisäistää toimeksiantajien liikeidea, tehtävänanto sekä tuottaa raportti, esitys sekä 2 minuutin hissipuhe. Tehtävät olivat hyvin laaja-alaisesti restonomiopintoja koskevia. Tehtävien toimeksiantajina toimi Jyväskylän alueen eri yrityksiä ja toimijoita. Meidän kisastrategiamme oli korostaa luovaa ja innovatiivista ajattelua, heittäytymistä ja hyvää meininkiä.

Neljä nuorta hienoissa vaatteissa poseeraavat peilin kautta kameralle.
Restokisat huipentuivat iltagaalaan.

Kilpailujen ohessa pääsimme vierailemaan useassa eri kohteessa, joista mieleenpainuvimmat olivat Savutuvan Apaja sekä Ravintola Vesilinna. Upeat miljööt ja herkullinen ruoka jäivät taatusti monen joukkueen mieleen!

Restokisat huipentuivat iltagaalaan, jota oli odotettu kuin kuuta nousevaa. Ennen sitä kilistelimme hotellihuoneessa koko joukkueen voimin samppanjalla ja valmistauduimme iltaan.  Gaalassa pääsimme kuulemaan paljon hyviä puheita, sekä nauttimaan upeasta neljän ruokalajin menukokonaisuudesta. Illan aikana palkittiin kolme kisoissa parhaiten menestynyttä joukkuetta, myös muutamia kunniamainintoja nostettiin esille. Tänä vuonna Seinäjoen ammattikorkeakoulu ei sijoittunut, mutta kokemus oli todella opettavainen ja unohtumaton. Gaalan jälkeen suuntasimme vielä jatkoille koko kisaporukan kanssa, jossa yhteisöllisyyden tunne korostui entisestään ja kaikilla oli hauskaa.

Jos sinulla on joskus mahdollisuus lähteä kisaamaan Restokisoihin, lähde ihmeessä!

Terveisin Aleksi, Susanna, Jarkko ja Roosa