TOP 5: Parasta SeAMKissa | SeAMK Blogit

TOP 5: Parasta SeAMKissa

Blogi:

1. Joustavuus opintojen suunnittelussa

SeAMKissa omien opintojensa kulkuun on mahdollista vaikuttaa paljon, eikä valmiiksi laadittua yhteistä opetussuunnitelmaa tarvitse noudattaa orjallisesti. Voin toki puhua vain kulttuurituotannon opiskelijan näkökulmasta, mutta ainakin meillä vapaasti valittavia opintopisteitä saa oikeastaan mistä tahansa omaan alaan liittyvästä projektista. Osa pakollisistakin kursseista on mahdollista hyväksilukea näyttämällä osaamisensa. Myös SeAMK itse tarjoaa mielenkiintoisia vapaasti valittavia kursseja. Siis sen lisäksi, että saan opiskella itseäni kiinnostavaa alaa, saan myös tehdä sen itseäni kiinnostavalla tavalla, toteuttamalla projekteja jotka minua kiinnostavat.

2. Yrittäjähenkisyys

Etelä-Pohjanmaa on tunnettu yrittäjyydestään ja niin myös Seinäjoki ja SeAMK ovat hyvin yrittäjähenkisiä. Kulttuurituotannon pakollisiin opintoihin mm. kuuluu yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen kursseja. SeAMKissa näkyy myös yrittäjähenkisten ja aktiivisten opiskelijoiden itse perustama järjestö Seinäjoki Entrepreneurship Society (SeiES), jonka kanssa SeAMK siis tekee yhteistyötä. SeiES haluaa koota yhteen Seinäjoen seudun opiskelijoita ja tukea heitä yrittäjyyteen sekä oman yrityksen perustamisessa. Lisää tietoa aiheesta: www.seies.fi.

3. Kansainvälisyys

SeAMK tarjoaa opiskelijoilleen monia kansainvälistymismahdollisuuksia. Meitä kannustetaan lähtemään ulkomaille opiskeluvaihtoon tai työharjoitteluun ja siihen prosessiin saa koululta tukea. SeAMKilla on jo valmiita kontakteja kouluihin ja työpaikkoihinkin ympäri maailman, mutta itse aktiivisesti mahdollisuuksiin tutustumalla on mahdollista lähteä melkein minne vain. Omana haaveenani on lähteä vaihtoon Ruotsiin. SeAMK tarjoaa myös mahdollisuuksia lyhyempiin opintomatkoihin. Esimerkiksi pieni joukko meitä kulttuurituotannon opiskelijoita on ensi keväänä lähdössä viiden päivän reissuun kansainväliselle opiskelijoiden teatterifestivaalille Brnohon, Tsekkiin.

Kansainvälistymismahdollisuuksia on tarjolla myös täällä koti-Suomessa. SeAMKiin tulee paljon vaihto-opiskelijoita muualta maailmasta ja heidän kanssaan on mahdollista osallistua yhteisille kursseille. Ulkomaalaisiin opiskelijoihin tutustuu myös lähtemällä mukaan kv-tutortoimintaan. Kv-tutorit ovat Suomeen tulevien vaihtareiden tukena ja turvana heidän tutustuessaan uuteen kaupunkiin ja kulttuuriin. SeAMKissa vierailee usein myös opettajia yhteistyökouluista ulkomailta ja heidän luennoilleen on mahdollista osallistua.

4. Opiskelutilat ja sijainti

SeAMKin opiskelutilat ovat monipuoliset: kampuksilta löytyy mm. laboratorioita, opetusmaatila ja opetuskeittiö. Kulttuurin opiskelijoiden kuvauksia yms. varten on mm. Esitystilaksi kutsuttu iso huone. Koulun tilat ovat nykyaikaiset ja viihtyisät. Lisäksi koulu sijaitsee kauniilla paikalla, Kyrönjoen rannalla aivan kaupungin keskustan tuntumassa.

5. Yhteisöllisyys

SeAMK on melko pieni korkeakoulu, jossa on opiskelijoita n. 5000. Väkeä on riittävästi, että varmasti löytyy joku samanhenkinen ihminen kaveriksi, mutta ei kuitenkaan liikaa, että tuntuisi itse hukkuvansa ihmismassaan. SeAMKissa on yhteisöllisyyden tuntu.

 

Teksti ja kuvat: Elina Sipilä, kulttuurituotannon opiskelija