Tietotekniikka vaihtui lypsynavettaan | SeAMK Blogit

Tietotekniikka vaihtui lypsynavettaan

Blogi:

Olen Juha Kuusela, 21-vuotias ja Ilmajoelta kotoisin. Ennen SeAMKiin hakemista kävin Sedussa Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon. Sinne mennessäni luulin tietotekniikan olevan oma juttuni, mutta opintojen aikana selvisi, ettei asia aivan näin kuitenkaan ole.

En oikein tiennyt valmistumisen jälkeen, mihin suunnata. Kun lueskelin SeAMKin sivuja, törmäsin agrologin tutkintoon, ja se kuulosti hyvin mieluisalta ja mielenkiintoiselta, joten päätin hakea ja kokeilla jotain uutta. Pääsin kouluun, aloitin opinnot 30.9.2021 ja nyt toista vuotta opiskelen. Olen hyvin tyytyväinen kouluun ja opintoihini.

Parasta opinnoissani on ollut uudet kaverit luokalla ja kokemukset alan töistä. Tein ensimmäisen työharjoittelun maitotilalla, jonne menin ihan täysin ilman alan kokemusta ja opinkin valtavasti yhden kesän aikana. Minulle opetettiin ihan perusteista lähtien jokapäiväiset työt ja kaikenlaisia muita maatilan töitä, joita en ollut ennen edes kokeillut. Siellä tykästyin kovasti lehmiin, varsinkin lypsylehmiin, joten niiden kanssa haluaisin tulevaisuudessakin työskennellä.

Suosittelen SeAMKia kaikille. Vaikka ala olisi täysin uusi, niin kuin minulla oli, mutta jos se kiinnostaa sinua, niin ehdottomasti rohkeasti vain hakemaan. Opinnot alkavat siltä tasolta, että uudetkin alalla pääsevät mukaan hyvin.

Olen tullut siihen tulokseen, että haluan valmistumiseni jälkeen toimia neuvojana, ja keskittyä nautakarjaa koskevaan neuvontaan. Olen miettinyt ruokinnansuunnittelijan uraa, se kuulostaa sopivalta työltä minulle.

Juha Kuusela
SeAMKin agrologiopiskelija