Tietoa, taitoa ja rohkeutta kansainväliseltä ravitsemusterveyden edistämisen opintojaksolta | SeAMK Blogit

Tietoa, taitoa ja rohkeutta kansainväliseltä ravitsemusterveyden edistämisen opintojaksolta

Blogi:
Ryhmä ihmisiä seisoo seinää vasten.
Meidän Suomi-ryhmä.

Restonomiopiskelijoina osallistuimme Nutrition International Health Promotion Project -kurssille, joka huipentui intensiiviviikkoon Belgiassa. ERASMUS Blended Mobility -opintojakso alkoi virtuaalisella kansainvälisellä opiskelulla kotimaassa jo alkutalvesta. Opiskelijoita oli neljästä eri korkeakoulusta Suomesta, Espanjasta ja Belgiasta. Opintojakso päättyi Thomas More University of Applied Sciences -yhteistyökorkeakoulun Antwerpenin kampuksella huhtikuun lopulla pidettyyn intensiiviviikkoon.

Ryhmä opiskelijoita yhteiskuvassa vanhan rakennuksen edessä.
Kierroksella Antwerpenin vanhassa kaupungissa.

Virtuaalisen osuuden aikana kotimaassa työskentelimme alusta alkaen kansainvälisissä ryhmissä perehtyen ravitsemussuosituksiin ja ravitsemustilanteeseen eri ikäryhmissä Suomessa, Belgiassa ja Espanjassa. Lisäksi teimme harjoituksia kansainvälisyys- ja kulttuuriosaamiseen liittyen.  Virtuaaliosuuden tuotokset esiteltiin intensiiviviikon alussa. Sen jälkeen lähdimme kansainvälisissä ryhmissä suunnittelemaan ravitsemusterveyden edistämisprojekteja eri ikäryhmille. Valmiit tuotokset esiteltiin viikon päätteeksi. Niitä oli arvioimassa opettajien lisäksi myös Belgian terveydenedistämisorganisaation edustaja.

Opiskleijoita istumassa pöytien ääressä luokkahuoneessa.
Luokkahuoneessa.

Koulupäivät olivat intensiivisiä ja teimme paljon ryhmätöitä kansainvälisissä ryhmissä.

Yhtenä päivänä pääsimme maistelemaan opiskelijoiden tuomia erilaisia herkkuja Belgiasta ja Espanjasta. Suomesta veimme tarjolle ruislastuja, salmiakkia ja Fazerin suklaata.

Ryhmä opiskelijoita seisoo pöydän ympärillä ja maistelee erilaisia herkkuja.
Eri maiden herkkuja maistelemassa.

Oli todella mahtavaa tutustua uusiin ihmisiin ja erilaisiin kulttuureihin, sekä päästä vahvistamaan omaa englanninkielentaitoa. Opimme paljon ravitsemuskasvatuksesta eri ikäryhmissä. Oma ammatillinen osaaminen vieraalla kielellä ja kansainvälisessä yhteistyössä vahvistui, sekä toi rohkeutta käyttää omaa englannin kielen osaamista enemmän.

Jenni Leppänen, Linda Laurinaho, Kati Suojanen, Titta Hietakangas, Mira Ruutiainen, Vilma Mäkilä

Kuvat: Karin Van Ael

Ryhmä opiskelijoita heiluttaa.