Tieni työharjoitteluun SeAMKissa | SeAMK Blogit

Tieni työharjoitteluun SeAMKissa

Blogi:

Nimeni on Eemeli Paavola ja olen kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija SeAMKissa. Omat opinnot alkavat pikkuhiljaa olemaan loppusuoralla. Työharjoittelussa olen tätä kirjoittaessani viimeistä päivää ja edessäni on enää muutamia kursseja sekä opinnäytetyö. Aloitin työharjoitteluni elokuussa SeAMKin viestinnässä ja markkinoinnissa. Liiketalouden opiskelijoilla on vain yksi työharjoittelu, joka on noin viiden kuukauden pituinen.

Etsiessäni työharjoittelupaikkaa sain kokea ensin muutamia pettymyksiä. Hain useaan paikkaan, mutta sain joko kieltävän vastauksen, en vastausta ollenkaan tai he olivat täyttäneet jo paikan toisella opiskelijalla. Huomasin, että minulla alkaa tulemaan paikan saamisessa kiire, mikäli haluan aloittaa harjoittelun sille varattuna aikana. Eräänä päivänä en oikein enää tiennyt, minne voisin vielä lähettää hakemuksia. Onnekseni sähköpostiin kilahti viesti, jossa SeAMK haki kahta työharjoittelijaa. Työ vaikutti mielenkiintoiselta, joten lähetin hakemukseni.

Meinasin menettää mahdollisuuteni paikkaan jo alkumetreillä. Koska olin kesälomalla, en tarkistanut sähköpostiani yhtä usein, kuin olisi kannattanut. Sinne oli nimittäin tullut viesti, jossa kerrottiin, että hakijana minun täytyy tehdä ennakkotehtävä deadlineen mennessä. Huomasin viestin tietenkin deadlinen viimeisenä päivänä. Tehtävänä oli kuvata ja editoida video, jonka teemana oli kertoa, mikä on parasta SeAMKissa tai Seinäjoessa. Valitsin teemaksi sen ensimmäisen.

Lähdin kuvaamaan kampusalueelle. Halusin tuoda esille, millaiselta SeAMKin kampus näyttää. Seuraavaksi kuvasin SeAMKin sisätiloissa haastattelutyyppisen videon itsestäni. Toin siinä esiin itseäni henkilönä ja samalla vastasin kysymyksiin, jotka olin laatinut ”haastattelua” varten. Kuvausten jälkeen menin kotiin editoimaan ja lopputuloksesta tuli mielestäni oikein hyvä.

Videoiden lopputulosten perusteella valittiin muutamia haastatteluun. Minä olin yksi heistä. Oli mahtavaa kuulla, että pääsin rekrytointiprosessissa eteenpäin, vaikka meinasin myöhästyä ennakkotehtävän palautuksesta. Haastattelu jännitti, mutta se meni mielestäni melko hyvin. Haastattelutilanne oli rento, joka helpotti jännitystä. Taisimme heittää jopa vähän läppääkin haastattelijoiden kanssa. Muutaman päivän kuluttua sain puhelun, että sain paikan. Olin innoissani ja erittäin helpottunut.

Näin jälkikäteen voin vinkkinä sanoa, että harjoittelupaikkaa etsiessä kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Paikat viedään nopeasti käsistä. Itse ajattelin viime keväänä hakujen oltua käynnissä, että onhan tässä nyt aikaa vielä hakea, mutta yllättävän nopeasti se aika kuluu. Toinen vinkki on se, että tarkista sähköpostit vähintään kerran päivässä, vaikka olisitkin lomalla. Koskaan ei tiedä, minkälaisia mahdollisuuksia sieltä löytyy.

Eemeli Paavola, SeAMK työharjoittelija (Syksy 2021)