Tarjan työ rakennesuunnittelutoimistossa on monipuolista | SeAMK Blogit

Tarjan työ rakennesuunnittelutoimistossa on monipuolista

Blogi:
Silmälasipäinen nainen seisoo ulkona, taustalla syksynkeltaisia koivuja.
Tarja Latva-Käyrä rakastaa vanhoja rakennuksia, niiden historiaa ja mystiikkaa.

Tarja Latva-Käyrä on insinööri (AMK) rakennustekniikasta. Hän suuntautui opinnoissaan rakennesuunnitteluun. Tällä hetkellä Tarja työskentelee pienessä rakennesuunnittelutoimistossa, jossa hän toimii projektipäällikkönä, rakennesuunnittelijana ja kuntoarvioijana pääasiassa vaipparakenteiden korjaushankkeissa asunto-osakeyhtiöissä.

– Suomessa on valtava korjausvelka ja tehtävänämme on auttaa asiakkaita korjaushankkeiden läpiviennissä mahdollisimman laadukkaasti ja tehokkaasti. Naisena minut on otettu hyvin vastaan ja vuorovaikutustaitojani arvostetaan. Rakastan vanhoja rakennuksia, niiden historiaa ja mystiikkaa. Työssäni pääsen usein koluamaan vanhojen arvokiinteistöjen sokkeloisia kellareita ja ullakoita mikä kiehtoo minua erityisesti, Tarja kertoo.

Hänen mukaansa pienessä yrityksessä työskentely on monipuolista, kun vastuuta saa myös monenlaisista muista tehtävistä kuten tarjouslaskennasta, markkinoinnista ja vaikkapa yrityksen juhlien järjestämisestä.

– Työskentelen aivan asiakasrajapinnassa, joka sopii suulaaseen luonteeseeni mainiosti! Korjaushankkeessa olen usein tekemisessä esimerkiksi rakennusvalvonnan tai museoviraston kanssa. Lisäksi hankkeisiin liittyy usein muita suunnittelualoja, kuten arkkitehti-, LVIS- tai maisemasuunnittelu, joiden kanssa toimimme yhdessä. Yhteisten projektien myötä projektiryhmän jäsenistä kehittyy ystäviä, joiden kanssa työskentely tekee päivittäisestä arkityöskentelystä erityisen mielekästä, Tarja summaa.