Tähtäimessä bio- ja elintarviketekniikan insinööritutkinto sekä opettajan tutkinto | SeAMK Blogit

Tähtäimessä bio- ja elintarviketekniikan insinööritutkinto sekä opettajan tutkinto

Blogi:
Henkilö opettaa luokan edessä.
Tom Annala opiskelee itse bio- ja elintarvikealan insinööritutkintoa ja opettaa samalla elintarvikealaa.

Olen Tom Annala, toisen vuoden opiskelija bio- ja elintarviketekniikan (AMK) alalla. Synnyin Kokkolassa, jossa kävin lukion ja pari perustutkintoa mm. elintarvikealan perustutkinnon. Päädyin elintarvikealalle sattuman kaupalla. Muutettuani Kokkolaan takaisin, hain töitä elintarvikealalla lihatyöntekijänä vuonna 2016. Siitä lähtien olen ollut elintarvikealalla. Vuonna 2019 menin suorittamaan elintarvikealan perustutkinnon ja siellä oma opettajani kysyi minulta, olisinko kiinnostunut opettajan työstä ja jatkokoulutuspaikasta Seinäjoella. Kiinnostuin heti Seinäjoen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketekniikan koulutuksesta ja laitoin hakemuksen keväällä yhteishaussa ja pääsin opiskelemaan. Ennen kuin pääsin aloittamaan opintoni Seinäjoella vuonna 2020, edellä mainittu opettajani soitti minulle ja kysyi, tulisinko tuntiopettajaksi aluksi muutamaksi päiväksi. Nämä päivät vaihtuivat vuosiin ja olen siitä lähtien ollut tuntiopettajana elintarvikepuolella.

Aloitin syksyn opiskelut heti harjoittelulla ja tammikuussa hyppäsin monimuoto-opiskelijoiden matkaan. Monimuoto-opintojen joustavuus ja verkko-opinnot olivat iso plussa omien opintojen etenemisessä.

Tulevaisuudessa suoritan bio- ja elintarviketekniikan insinööritutkinnon loppuun ja jatkan opettajan tutkintoon. Opettajan työssä minua innostaa onnistumiset oppilaiden kanssa. Se, miten kohtaat oppilaan ja löydät yhdessä oppilaan kanssa vahvuudet ja kehittämisen tarpeet. On palkitsevaa nähdä oppilaiden kehittyminen aloituspäivästä valmistujaisjuhlaan. “Tee työtä, millä on tarkoitus” on minun kohdallani löytynyt.

Lihanleikkaaja suoja-asussa lihaleikkaamossa.

Mukavinta tähän mennessä insinööriopinnoissa ovat olleet yhteiset labrat oman luokkani kanssa. Opinnot ovat olleet monipuoliset ja kurssi sisällöt mielenkiintoisia ja hyvin rakennettuja. On mukava opiskella alalla, joka on mielenkiintoinen ja kasvava, ja missä voi oppia koko ajan uusia asioita. Tehdä ja kehittää uusia tuotteita ja toimintatapoja.

Tom Annala
opiskelija
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, SeAMK