Syventävä harjoittelu Ravintola Bodomin Kartanolla | SeAMK Blogit

Syventävä harjoittelu Ravintola Bodomin Kartanolla

Blogi:
Vanha keltainen kartano-talo, jonka edustalla seisoo henkilö.
Bodomin Kartano. Kuva: Aamu Helenius

Hei, olen Laura, kolmannen vuoden restonomiopiskelija. Opintoihini sisältyy kaksi harjoittelujaksoa: perusharjoittelu sekä kolmantena vuotena suoritettava syventävä harjoittelu, josta kerron tässä blogi-kirjoituksessani. Syventävä harjoittelu on kestoltaan 3 kk ja suoritin sen kahdessa eri yrityksessä, helsinkiläisessä ravintolassa The Pantryssa sekä Espoossa sijaitsevassa Bodomin Kartanossa. Näin tavoittelin mahdollisimman laajaa kuvaa minua kiinnostavista yrityksistä ja tehtävistä. Tämä blogikirjoitus käsittelee Bodomin Kartanon harjoittelua.

Bodomin Kartano

Bodomin Kartano toimii Master Golfin klubitalona ja kartanon ravintoloitsijana toimii Share Company. Paikka oli minulle ennestään tuttu, sillä suoritin siellä viime kesänä opintoihini kuuluvan perusharjoittelun, jonka jälkeen jatkoin paikassa kesätyöntekijänä.

Bodomin Kartanolla on tarjolla lounasta, ala cartea sekä viikonloppuisin brunssia. Bodomin Kartanon upeassa miljöössä, niin itse kartanossa kuin myös vanhassa tallissa tai vaikka rantasaunalla, voi järjestää erilaisia tilaisuuksia, muun muassa häitä, rippijuhlia ja kokouksia.

Aamiaisbrunssin tarjoiluja.
Bodomin Kartanon brunssi. kuva: Laura Seppälä

Harjoittelun tavoitteet ja sisältö

Harjoittelun tavoitteina minulla oli oppia lisää esihenkilötyöskentelystä. Halusin saada lisää vastuuta erilaisissa tehtävissä sekä päästä toimimaan itsenäisesti. Toivoin myös monipuolisesti erilaisia tehtäviä, koska halusin päästä haastamaan itseäni. Minua myös kiinnosti päästä näkemään juhlien suunnittelua alusta loppuun.

Bodomin Kartanolla pääsin näkemään ja tekemään paljon kaikkea, joten harjoittelun tavoitteet toteutuivat hyvin. Harjoittelun aikana minun vastuullani oli kaksi taukokioskia. Perehdytin niihin henkilöstöä sekä tein niihin tuotetilaukset. Tilausten tekeminen oli välillä hankalaa, sillä oli vaikea arvioida menekin määrää. Muutaman kerran tilasin jotain tuotteita liikaa, esimerkiksi sinappia. En ollut tarkistanut myytiinkö tuotetta kappaleittain vai laatikoittain. Onneksi se oli sellainen tuote, joka säilyy. Sen jälkeen olen ollut tarkkaavaisempi.

Harjoittelun aikana sain myös olla mukana esittelemässä tiloja asiakkaille yhdessä ravintolapäällikön kanssa. Olin myös järjestämässä muutamia häitä, rippijuhlia, ristiäisiä, kahvituksia ja golf-tapahtumia. Useana viikonloppuna Bodomin Kartanolla järjestettiin upeita häitä, vihkimiset tapahtuivat kartanon upealla pihalla.

Valkoisilla liinoilla katetut häävieraiden pöydät vanhassa tallissa.
Häiden kattaus vanhassa tallissa. Kuva: Laura Seppälä

Harjoittelun aikana minulla oli myös muutamia toimistopäiviä, jolloin tein muun  muassa laskutuksia, inventaarion kirjaamista sekä perehdyin työvuorolistojen suunnitteluun. Harjoittelussa opin, että uskaltamalla ja tekemällä oppii parhaiten.

Harjoitteluni jälkeen jatkoin töitä Bodomin Kartanolla ja toiminkin nykyään siellä vuorovastaavana opintojeni ohella.

Restonomiopinnot ovat valmentaneet minua hyvin, antaneet hyvät eväät harjoitteluun ja vahvistaneet omaa ammatillista osaamistani. Erityisesti opetusravintola Prikassa opituista johtamistaidoista ja siihen liittyvistä teoriaopinnoista on ollut valtavasti hyötyä niin harjoitteluissa kuin omassa ammatillisessa kehittymisessänikin.

 

Laura Seppälä
SeAMKin restonomiopiskelija sekä Bodomin Kartanon vuorovastaava