SeAMK antoi laaja-alaisen pohjan HR-asiantuntijuuteen | SeAMK Blogit

SeAMK antoi laaja-alaisen pohjan HR-asiantuntijuuteen

Blogi:
Pitkähiuksinen henkilö seisoo ja hymyilee.
Laura Rintamäki on kiitollinen mahdollisuudesta kasvaa ja kehittyä HR-asiantuntijana.

Olen Laura Rintamäki, ja valmistuin Seinäjoen ammattikorkeakoulusta tradenomiksi vuonna 2020, johtamisen ja liiketoiminnan kehittämisen suuntautumisvaihtoehdosta. Työskentelen Eezy Henkilöstöpalveluilla kehitysasiantuntijana, jossa työhöni kuuluu Eezyn sisäisten toimintatapojen kehittäminen ja niiden käytäntöön siirtäminen. Tällä hetkellä suoritan jatko-opintoja Vaasan yliopistossa, jossa opiskelen henkilöstöjohtamista. Opintoni ovat edenneet töiden ohella aikataulussa, valmistuminen kauppatieteiden maisteriksi (KTM) häämöttää pro gradu -tutkielman valmistuttua.

Lukion suoritin Lapualla, jonka aikana harkitsin kauppakorkeakoulua sekä ammattikorkeakoulua, ja hain niihin molempiin. Vaikka yliopisto-opinnot tuntuivat kiinnostavalta, ajattelin ammattikorkeakoulusta saavani käytännönläheisempää opetusta, joka sopii minulle paremmin. Kun aloitin opinnot Seinäjoen ammattikorkeakoulussa vuonna 2017, huomasin heti, että opinnot olivat hyvin suunniteltuja kokonaisuuksia, joita oli helppo yhdistää omaan arkeen ja työelämään. Pääsimme esimerkiksi luomaan liiketoimintasuunnitelman ja pohtimaan yrityksen rahoitusta sekä markkinointia – saimme opetusta, mikä auttaa soveltamaan opittuja asioita käytännön työelämässä. Meille järjestettiin myös paljon vierailijoita alueen yrityksistä, jotka jakoivat kokemuksiaan ja esimerkkejään. Vaikka en itse ollut opintojen aikana kiinnostunut yrittäjyydestä, SeAMKin yrittäjähenkisyys tuli vahvasti esiin ja on yksi syy, miksi suosittelen SeAMKia mielelläni myös muille.

Harjoittelusta jatkunut työ laajensi osaamistani HR-asiantuntijana

Opintojen aikana minulle selkeni, että haluan tehdä työharjoittelun henkilöstöpalvelualalla ja suoritin viiden kuukauden harjoittelun Eezy Henkilöstöpalveluilla. Työharjoittelu oli mielenkiintoinen ja haastava kokemus, josta sain paljon oppia niin työehtosopimuksista, laeista ja yhteistyöstä moniammatillisessa tiimissä. Pääsin harjoittelun aikana esimerkiksi hoitamaan rekrytointiprosessin alusta loppuun ja huolehtimaan työsuhteista kokonaisvaltaisesti osallistumalla myös asiakastyöhön. Harjoittelun jälkeen sain mahdollisuuden jäädä Eezylle töihin, jolloin sain enemmän vastuuta – pääsin laajentamaan osaamistani HR-asiantuntijana, kun roolini muuttui pääasiassa palkanlaskennan ja laskutuksen työtehtävien pariin. Kyseisissä tehtävissä tutustuin laajemmin alan eri osa-alueisiin sekä yrityksemme sisäisiin toimintoihin ja ulkoisiin rajapintoihin. Niiden myötä sain laajemman näkemyksen koko liiketoiminnan kokonaisuudesta ja sen myötä pystyin edetä kehitysasiantuntijan tehtäviin, jossa on tärkeää hahmottaa laajempi kokonaiskuva sekä se, miten asiat vaikuttavat toisiinsa.

Opiskelin SeAMKissa viimeisen vuoden töiden ohella, ja valmistuin joulukuussa opinnäytetyöstä kiitettävällä arvosanalla, jonka avulla jatkokoulutus mahdollistui tutkintotodistuksen perusteella. Erityisesti opinnoista minulle on jäänyt mieleen, miten lehtori Sami Kautto sparrasi ja motivoi minua opinnäytetyön kanssa, ja miten opinnoista on jäänyt kokonaisvaltaisen positiivinen mieli. Olen erittäin kiitollinen siitä, että olen saanut mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä Eezyllä, sekä siitä, että SeAMK mahdollisti työn ja opintojen yhteensovittamisen niin, että pääsin hyödyntämään opintoja jo työelämään siirtyessäni opintojeni loppusuoralla. Koko 3,5 vuoden opiskeluajasta mieleeni jäi ehdottomasti myös ihmiset, joiden kanssa sain viettää aikaa esimerkiksi tutoroinnin parissa. Meidän tutorporukka, sekä uudet opiskelijat jotka saimme ottaa vastaan, toivat yhteisöllisyyden tunteen itsenäisen opiskelun rinnalle.

“Mene, verkostoidu ja ole avoin”

Uudelle opiskelijalle antaisin vinkiksi sen, että lähde rohkeasti mukaan uusiin juttuihin! Mene tapahtumiin, lähde tutor- tai järjestötoimintaan, verkostoidu ja ole avoin uusille kokemuksille. Valitse opintoihin kursseja, jotka sinua oikeasti kiinnostavat, ja keskustele opinto-ohjaajan kanssa siitä, mitä mahdollisuuksia sinulla on rakentaa opintoihin kokonaisuus, josta on hyötyä tulevaisuuden suunnitelmissasi. Viimeisenä, hyödynnä työharjoittelu siten, että saat kokemuksen alasta, joka sinua oikeasti kiinnostaa. Harjoittelun aikana saatat ymmärtää, että kyseinen ala ei ollut sinulle oikea vaihtoehto, tai sitten olet saanut jo paljon työkokemusta sinua kiinnostavalta alalta, kun opintojesi jälkeen haet töitä. Mahdollisesti sinulla on jo jalka oven välissä yhteen yritykseen, joten työllistyminen opintojen jälkeen voi olla helpompaa.

Laura Rintamäki
SeAMK alumni