Ryhmätyöskentely ja työelämäläheisyys ovat vahva osa SeAMKia | SeAMK Blogit

Ryhmätyöskentely ja työelämäläheisyys ovat vahva osa SeAMKia

Blogi:

Ammattikorkeakoulussa ryhmätyöskentely on todella yleistä. Opetuksessa monet tehtävät tehdään ryhmissä, jolloin kaikkien yhteinen työpanos on tarpeen hyvän arvosanan saamiseksi. Ryhmätyöskentely ja omien aikataulujen suunnittelu ovat tärkeitä taitoja, joita ammattikorkeakoulussa opitaan. Voidaan sanoa, että opinnoissa opitaan johtamaan sekä itseään että ryhmäänsä. Vastaavasti välillä on oltava muiden johdettavana.

Tutkinto-ohjelmasta riippuen tenttien määrä vaihtelee koulutusohjelmittain, mutta omassa tutkinto-ohjelmassani (agrologi (AMK)) ryhmätyöt ja raportit ovat perinteisesti vähentäneet varsinaisten tenttien määrää. Tenttejä siis on, mutta ryhmätyöskentely ja raporttien teko ovat keskeisemmässä roolissa. Mielestäni tämä palvelee työelämään siirtymistä erinomaisesti. Opiskelijoiden on saatava jotain konkreettista aikaan niin ryhmissä kuin yksilöinäkin. He hakevat tietoa valitsemistaan tietolähteistä ratkaistakseen jonkin ongelman.

SeAMKin opiskelijat suorittavat työharjoitteluita, joiden kautta on loistava mahdollisuus saada ns. ”jalkaa oven väliin”. Niin eteläpohjalaiset, kansalliset kuin myös kansainväliset yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt arvostavat SeAMKia suuresti. Tämä on näkynyt esimerkiksi onnistuneena varainkeruuna. Varainkeruu on tuonut yli miljoona euroa rahaa SeAMKin käytettäväksi. Tämä tarkoittaa sitä, että SeAMKia arvostetaan ja korkeakoulutettua työvoimaa tarvitaan joka puolella Suomea. SeAMKista valmistuneet opiskelijat ovat olleet perinteisesti kysyttyä työvoimaa oman alueen yrityksissä. Yritykset tekevät opiskelijoiden kanssa monenlaista yhteistyötä jo opintojen aikana, mikä pienentää opiskelijoiden kynnystä siirtyä koulusta työelämään.

SeAMK antaa sinulle hyvät eväät unelmiesi saavuttamiseksi. Suosittelen tutustumaan SeAMKin koulutustarjontaan ja vierailemaan koululla ennen yhteishaun alkamista, tai sen aikana. Oma valmistumiseni häämöttää jo ja voin vain hymyillen muistella näitä neljää vuotta, jotka olen SeAMKissa viettänyt opiskelijana. Opiskeluaika SeAMKissa on ollut kaikin puolin mahtavaa aikaa. Se on antanut mahdollisuuksia ja valmiuksia työelämää varten.

Kerron mielelläni lisää omasta opiskeluajastani, joten ota rohkeasti yhteyttä, jos jokin mietityttää! Voit toki ottaa yhteyttä, vaikkei mikään erityisesti mietityttäisikään. Toivottavasti vielä jonain päivänä tapaamme koulun käytävillä!

Samuli Juurakko
juurakko.samuli@gmail.com
+358 45 2042 963