Restonomiopiskelijoiden matka Mestarikoulu 2024 -kilpailussa | SeAMK Blogit

Restonomiopiskelijoiden matka Mestarikoulu 2024 -kilpailussa

Blogi:
Kaksi henkilöä seisoo opetusravintola Prikan keittiössä.
Restonomiopiskelijat Petra (vasemmalla) ja Ulla osallistuvat Food Campin järjestämään Mestarikoulu 2024 -kilpailuun.

Olemme restonomiopiskelijat ja ystävät Ulla & Petra. Opiskelemme Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja valmistumme 2024 vuoden aikana. Opinnot aloitimme syksyllä 2021. Aikaisemmalta koulutukseltaan Petra on suurtalouskokki sekä elintarvikkeiden valmistaja ja tehnyt paljon töitä ruoan parissa, Ulla taas on sairaanhoitaja. Huolimatta erilaisista taustoista, meitä molempia johdatti restonomin opintoihin intohimo ruoanlaittoa ja kiinnostus esihenkilön töitä kohtaan.

SeAMK on restonomin opinto-ohjelmallaan antanut loistavat valmiudet hotelli, matkailu- ja ravintola-alan esihenkilön tehtäviin. Koulutus antaa hyvät lähtökohdat myös opiskelijalle, jolla ei ole aikaisempaa ruoka-alan tutkintoa tai kokemusta alalta.

Opiskelu on käytännönläheistä, sillä opiskelemme tiivisti läpi koulutuksen opetusravintola Prikassa. Siellä teemme konkreettisesti ruokaa, harjoittelemme asiakaspalvelua, perehdymme erikoisruokavalioihin sekä harjoittelemme ravintolan johtamista. Oppimista tukevat koulutuksen aikana suoritettavat työharjoittelut käytännön työelämässä, sekä lukuisat teorialuennot.

Koska olemme molemmat aktiivisia kotikokkeja ja nopeita innostumaan asioista, päätimme syksyllä 2023 hakea Food Campin järjestämään Mestarikoulu 2024 -kilpailuun. Ennakkotehtävänä oli valmistaa annos, joka kuvastaa tämän päivän suomalaisuutta. Halusimme alusta lähtien tuoda esiin pohjanmaalaisuutta sekä nostaa esiin koulumme ”pellolta pöytään” – ideologiaa. Annoksen komponentteihin otimme ideaa lähituottajista ja heidän tuotteistaan, sillä halusimme nostaa myös paikallista yrittäjyyttä esiin. Makumaailmaan ja annoksen esillepanoon saimme myös restonomin opinnoista apua, sillä koulutus on hyvin tukenut ammatillista kehittymistä ja avannut paljon näkökulmia ruoanvalmistukseen liittyen. Valmiin annoskuvan resepteineen ja taustatarinoineen laitoimme kisahakemukseen ja jäimme odottamaan lopputulosta. Semifinaaliin valittiin vain 8 paria, joten jännitys oli tämänkin takia suuri, sillä mahdollisuudet jatkopaikkaan olivat pienet.

Tammikuussa 2024 saimme iloksemme tiedon semifinaaliin pääsystä! Kisa järjestetään 13.-14.3.2024 Gastro Helsinki -tapahtumassa Messukeskuksessa. Olemme ensimmäinen pari Etelä-Pohjanmaalta, joka on päässyt semifinaaliin. Siellä valmistamme ennakkotehtävänä suunnittelemalle annoksen tuomaristolle. Semifinaaliin valmistautumisesta ja tunnelmista jatkamme toisessa blogikirjoituksessa

Terveisin Ulla ja Petra
RESTO21