Restonomiopiskelijoiden matka Mestarikoulu 2024 -kilpailussa, osa 3 | SeAMK Blogit

Restonomiopiskelijoiden matka Mestarikoulu 2024 -kilpailussa, osa 3

Blogi:
Kuva lautasesta, johon on aseteltu ruoka-annos.
Petran ja Ullan tekemä "Lakeuden yrttipossu" -annos vuoden 2024 Mestarikoulu-kilpailuun.

Moikka! Täällä kirjoittelevat restonomiopiskelijat Ulla ja Petra, RESTO21-ryhmästä 😊

Aikaisemmissa blogiteksteissä (osat 1 ja 2) kerroimme Mestarikoulu 2024 -kilpailuun hakemisesta ja valmistautumisesta. 12.3.2024 koitti viimein se päivä, jolloin Petra ja opettajamme Ilkka pakkasivat SeAMKilla auton ja lähtivät ajamaan kohti Tamperetta, josta Ulla hyppäsi mukaan kyytiin. SeAMKilta mukaamme kisaan lähti muun muassa raaka-aineet semifinaaliannosta varten, lautasia sekä erilaisia välineitä ruoan valmistukseen. Kisa-alueen keittiöltä olimme aikaisemmin saaneet suppean listan sieltä löytyvistä välineistä, joten pakkasimme luonnollisesti mukaan kaikki puuttuvat tavarat, jotta saisimme ruoan valmistettua.

Kisa järjestettiin 13.-14.3.2024 Gastro Helsinki -tapahtumassa Messukeskuksella, Helsingissä. 12.3. illalla järjestettiin semifinalisteille kisa-alueella infotilaisuus, jossa käytiin läpi aikataulu sekä saimme perehdytyksen keittiön laitteisiin. Saimme myös laittaa tarvittavat raaka-aineet kylmään sekä 20 minuuttia aikaa laittaa kisakeittiö kuntoon seuraavaa päivää varten. Raaka-aineita ei saanut esivalmistella, mutta tarvittavat laitteet ja esimerkiksi leikkuulaudat saimme nostaa pöydälle valmiiksi. Jäimme hyvillä mielin odottamaan tulevaa kisapäivää.

13.3. Koitti kisapäivä odottavissa tunnelmissa. Olimme kisapari nro 4 ja klo 11 oli meidän aikamme aloittaa ruoan valmistus. Keittiöön saimme luvan astua 10 minuuttia aikaisemmin, jolloin saimme nostaa raaka-aineet pöydälle ja laittaa laitteet toimintakuntoon. Annoksemme nimi oli Lakeuden yrttipossu, sisältäen yrttikuorrutettua possua, kermaista viskikastiketta, raikasta mansikka-valkosipulisalaattia sekä maalaisperunoita. Ruoan valmistukseen oli aikaa kaksi tuntia. Keittiössä oli kova hälinä, sillä messuvieraat, kuvaajat sekä tuomarit tarkkailivat tiiviisti työskentelyämme. Kaikki meteli kuitenkin unohtui, kun keskityimme tiiviisti omaan tekemiseen, ja aika meni kuin siivillä. Pian nostimmekin annokset lautasille ja esittelimme sen tuomaristolle. Olimme lopputulokseen tyytyväisiä.

Finaaliin suorituksemme ei aivan riittänyt, sillä jäimme sijalle 6. Olimme itse valtavan tyytyväisiä suoritukseemme ja ylpeitä sijoituksesta.

Erityisesti haluamme kiittää tiimimme mentoria ja matkassa mukana ollutta lehtoria, Ilkka Latomäkeä. Kiitämme myös SeAMKia, Kyrö Distillery Companya sekä Kujanpään hunajaa, jotka mahdollistivat tämän upean kokemuksen ja kisamatkan. Jatkamme ruoan laittoa monta kokemusta rikkaampana 😊