Restonomiopiskelijoiden matka Mestarikoulu 2024 -kilpailussa, osa 2 | SeAMK Blogit

Restonomiopiskelijoiden matka Mestarikoulu 2024 -kilpailussa, osa 2

Blogi:
Kaksi opiskelijaa seisovat kilpailuasut päällään opetusravintolassa.
Restonomiopiskelijamme Petra (vasemmalla) ja Ulla valmistautuvat huolella Mestarikoulu-kilpailuun.

Moikka! Täällä kirjoittelevat Ulla ja Petra, SeAMKin kolmannen vuoden restonomiopiskelijat. Tammikuussa 2024 saimme siis tietää Mestarikoulu 2024 -kisan semifinaaliin pääsystä, mistä alkoikin intensiivinen kisaan valmistautuminen. Kisat järjestetään 13.-14.3.2024 Helsingissä, joten jo matkustamisen ja majoittumisen kanssa oli paljon suunniteltavaa. Onneksemme SeAMK mahdollistaa tämän matkan meille, ja mentoriksi kisaan saimme kokeneen lehtorin Ilkka Latomäen.

Kisassa annoksemme teemana on pohjanmaalaisuus ja lähituotanto, joten lähdimme ottamaan yhteyttä paikallisiin yrittäjiin, joiden tuotteita olimme annoksessa käyttäneet. Halusimme nostaa lähituotantoa esiin ja näin kunnioittaa heidän upeaa työtään. Esittelimme itsemme, Mestarikoulu-kilpailun ja tarinan annoksemme takana. Iloksemme saimmekin kisamatkaa tukemaan paikallisista yrittäjistä Kujanpään Hunajan Lapualta sekä Kyrö Distillery Companyn Isostakyröstä. Iso kiitos heille!

Semifinaalissa valmistamme annoksen aikarajan puitteissa 12 hengen tuomaristolle. Luonnollisesti halusimme siis testata tämän ennen kisaa. Koeannosten jälkeen teimme itse huomioita, kuuntelimme mentoriamme ja teimme näiden pohjalta pieniä muutoksia annokseen. Tämän lisäksi teimme selkeän työnjaon ja aikataulutuksen, jotta pysymme annetussa aikarajassa. Tiiminä toimimme loistavasti yhteen ja kuuntelemme toisiamme, mikä on kisaa ajatellen ehdoton vahvuus.

Teemme kisan jälkeen vielä kolmannen blogikirjoituksen, jossa kerromme tunnelmia kisapäivältä kuvien kera ja paljastamme kisa-annoksen. Esittelemme myös yhteistyökumppanimme Kyrö Distillery Companyn ja Kujanpään Hunajan tuotteet, joita käytämme annoksessamme.

Terveisin Ulla ja Petra
RESTO21