Perjantai 13. päivä voi olla myös onnenpäivä: pääsin opiskelemaan! | SeAMK Blogit

Perjantai 13. päivä voi olla myös onnenpäivä: pääsin opiskelemaan!

Blogi:

Olen Mirva Pitkäjärvi, 35-vuotias perheenäiti Kauhavan Alahärmästä. Olen valmistunut ylioppilaaksi Kauhavan lukiosta vuonna 2006. Aloitin bioanalyytikko-opinnot Oulun ammattikorkeakoulussa heti lukion jälkeen syksyllä 2006. Valmistuin sieltä bioanalyytikoksi toukokuussa 2010. Siitä lähtien olen tehnyt laboratoriohoitajan töitä ja keväällä 2022 sitä uraa tuleekin täyteen jo 12 vuotta.

Vuonna 2020 aloin mietiskelemään omaa elämääni ja ajattelin kokeilla kepillä jäätä ja hakea opiskelemaan. Hain syksyn 2020 yhteishaussa tänne SeAMKiin Bio- ja elintarviketekniikan insinöörikoulutukseen. Ala tuntui mielenkiintoiselta ja minulla on usean kesän työkokemus elintarvikkeiden pakkaamisesta Atrian Nurmon tehtaalta. Kävin tekemässä pääsykokeen Seinäjoella. Perjantai 13. päivä marraskuussa 2020 oli tässä tapauksessa onnenpäiväni, koska silloin selvisi, että pääsen opiskelemaan haluamalleni alalle.

Bio- ja elintarviketekniikan insinööriopinnot (monimuoto) aloitin tammikuussa 2021. Olen opintovapaalla työstäni opiskeluun kuuluvien lähipäivien ajan. Opiskelu on ollut aivan mahtavaa. Pidän itse matemaattisista aineista sekä luonnontieteistä ja tässä koulutuksessa ne yhdistyvät hienosti. Olen mielestäni myös ”insinöörityyppinen” ihminen, joten tunnen olevani oikeassa paikassa. Minulla on myös mahtavat luokkakaverit, heiltä saa apua asiaan kuin asiaan ja heillä on hyvä huumorintaju. Meidän labratuntimme ovat mielestäni olleet parasta antia omalla opiskelutaipaleellani tähän mennessä. En oikein osaa sanoa vielä mihin osa-alueeseen painotan opintojani, koska hyviä vaihtoehtoja on monia. Eiköhän sekin tässä ajan kuluessa selviä.

Suosittelen opintoja SeAMKissa kaikille. Oma kokemukseni on ainakin ollut hyvin positiivinen. Monimuoto-opiskelijat otetaan erittäin hyvin huomioon. SeAMKista löytyy monia mielenkiintoisia tutkintoja. Jos olet yhtään kiinnostunut elintarvikealasta, kannustan ehdottomasti hakemaan bio- ja elintarviketekniikan tutkinto-ohjelmaan. Itse en ole katunut päivääkään, että aloitin opiskelun SeAMKissa.

Mirva Pitkäjärvi
Opiskelija
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, SeAMK