Osaamista päivittämässä – opettaja työelämäjaksolla | SeAMK Blogit

Osaamista päivittämässä – opettaja työelämäjaksolla

Blogi:
Jussi Kareinen esiintyi myös Likkojen Lenkin markkinointiin sosiaalisessa mediassa tehdyllä videolla.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun vakituisella opetushenkilöstöllä on mahdollisuus hakeutua työelämäjaksolle päivittämään omaa työelämäosaamistaan. Jakson pituus on yhdestä kahteen kuukautta ja opettajan palkka maksetaan SeAMKin työelämärahastosta.

Käytin mahdollisuuden tammikuussa 2018 ja työskentelin tamperelaisessa tapahtumatoimisto Voltti Oy:ssä, jonka erityisosaamista ovat työhyvinvointi- ja virkistystapahtumat yrityksille. Voltti vastaa myös Suomen vanhimman vain naisille suunnatun liikuntatapahtuman, Likkojen lenkin tuotannosta. Tapahtuma täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Työelämäpaikka löytyi luontevasti työharjoitteluohjauskäynnin yhteydessä. Voltissa harjoittelee säännöllisesti kulttuurituotannon opiskelijoita ja tällä kertaa ohjaavalla opettajalla oli mahdollisuus päästä niin sanotusti sorvin ääreen.

Tapahtumatuottaminen on ammattimaistuminen kovaa vauhtia viimeisen kymmenen vuoden aikana ja sen aluetaloudelliset vaikutukset esimerkiksi Seinäjoen seudulla ovat merkittävät. Toimialalle on syntynyt myös merkittävästi uutta yritystoimintaa. Yritykset satsaavat tänä päivänä erityisesti tapahtumamarkkinointiin ja se ulkoistetaan yhä useammin tapahtumatuotannon ammattilaisille. Myös työhyvinvointiin panostetaan merkittävästi ja palvelun tarjoajille on kysyntä. Toimialan volyymin kasvun myötä oli siis aivan ensiarvoisen tärkeää päästä myös kentälle näkemään missä mennään.

Työelämäjakson työtehtäväni koostuivat pääosin osallistumisesta uusien palveluiden tuotteistamiseen, sekä markkinointi- ja viestintätehtäviin. Benchmarkkasin myös toimia-alan tarjontaa, erityisesti markkinoilla tarjottavia mobiilisovelluksia. Sainpa toimia myös rastituomarina erään tamperelaisen ohjelmistoyrityksen pikkujouluissa, jonne ohjelmallinen osuus oli tilattu Voltilta.

Opetushenkilöstölle suunnattu työelämäjakso tukee hyvin ammattikorkeakoulujen perustehtävää, jossa painopiste on soveltavassa tutkimuksessa ja työelämälähtöisyydessä.

Jussi Kareinen
kulttuurituotannon lehtori
SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri

Jussi Kareinen esiintyi myös Likkojen Lenkin some-markkinointiin tehdyllä videolla.