Mikä ihmeen SeiES? | SeAMK Blogit

Mikä ihmeen SeiES?

Blogi:

Aina, kun Seinäjoki Entrepreneurship Society, eli tuttavallisemmin SeiES, mainitaan, opiskelijat tuntuvat karkaavan pakokauhun vallassa. He vaikuttavat kuvittelevan, että tällaiseen yrittäjyysyhteisöön liittymällä he myyvät sielunsa Nalle Wahlroosille ja viettävät loppuelämänsä yrittäen myydä halpoja Facebook-kirpputorilöytöjä kalliimmalla Huutokauppakeisarille.

SeiES on kuitenkin paljon muutakin kuin koti yrittäjyydestä kiinnostuneille opiskelijoille. Keskeisintä meidän toiminnassamme on myös koulumme arvoista löytyvä yrittäjähenkisyys, joka on koulussamme määritelty muun muassa uuden etsimiseksi, tekemisen meiningiksi, periksiantamattomuudeksi, kokeilunhaluksi ja luvaksi epäonnistua kokeiluissa. Meidän tarkoituksemme onkin auttaa opiskelijoita kehittymään ja löytämään uusia puolia itsestään sekä tietenkin luoda mahdollisuuksia verkostoitua muiden samanhenkisten ihmisten – niin opiskelijoiden kuin työelämän edustajienkin – kanssa.

Toimintamme kulmakivenä on aina toiminut kuukausittaiset jäsentapaamisemme, joita järjestetään joka kuun toisena maanantaina (mikäli se ei ole esimerkiksi jokin juhlapyhä). Jäsentapaamiset ovatkin olleet ehdottomasti omia suosikkejani, sillä niissä pääsee säännöllisesti näkemään muita jäseniä ja kuulemaan, mitä kaikkea mielenkiintoista heidän elämässään tapahtuu. Tapaamisissa on aina ilahduttavan rento meininki, jota vahvistaa tietysti yhdistyksen tarjoamat pizzat ja muut naposteltavat. Yleensä paikalla on myös puhuja, jolta oppii aina jotain koulun opetuksista poikkeavaa samalla, kun mutustelee niitä herkkuja. Tänä vuonna on käsitelty muun muassa esiintymistaitoja ja ajanhallintaa.

Jäsentapaamisten lisäksi järjestämme monenlaisia muitakin tapahtumia, joista voisin mainita muutaman jo perinteeksi muodostuneen. Vaikka juuri sanoinkin jäsentapaamisten olevan suosikkejani, niidenkin yläpuolelle nousee pakostikin oma rakas lapseni eli Nexus, jonka tuotantoryhmämme järjesti ensimmäistä kertaa vuonna 2018 osana ensimmäisen vuoden kulttuurituottajaopintojamme. Nexus on arjen yläpuolelle nostattava verkostoitumistapahtuma, joka on tähän asti järjestetty aina OmaSP Stadionin upeassa Atria Loungessa. Siellä jos jossakin pääsee tapaamaan mielenkiintoisia ihmisiä ja nauttimaan hyvästä ruoasta. Eräs viime vuoden opiskelijalähettiläistä kirjoittikin Nexuksesta tarkemmin tänne opiskelijablogiin. Nexuksen lisäksi olemme järjestäneet keväisin Camp Nosteen, joka on viikon mittainen intensiivijakso, jossa pääsee kehittämään omaa yritysideaa useiden ammattilaisten tuella. Syksyn alussa taas järjestetään meidän lukuvuoden avajaistapahtumamme, jossa on ollut puhujina muun muassa niinkin isoja nimiä kuin Arman Alizad ja Henri Hyppönen.

Näiden perinteisten juttujen lisäksi pyrimme tietysti luomaan aina jotain uutta ja mielenkiintoista, ja erityisesti haluamme aina kuulla, mitä toimintaa jäsenistömme toivoo. Tänä vuonna jouduimme koronatilanteen vuoksi perumaan suurimman osan suunnitelmistamme, mutta aikaisempina vuosina on järjestetty esimerkiksi vierailuja kiinnostusta herättäneisiin alueen yrityksiin sekä muiden ES-yhteisöjen järjestämiin tapahtumiin ympäri Suomea.

Tulevana vuonna pyrimme panostamaan entistäkin enemmän toimintamme uudistamiseen – ja jotta toimintaa voitaisiin viedä juuri siihen suuntaan, kun opiskelijat haluavat, meille saa ilman muuta laittaa ehdotuksia sähköpostitse tai tulla moikkaamaan käytävillä. Vaikka et olisikaan jäsen, meitä kiinnostaa hurjan paljon myös se, millaista toimintaa kaipaisit, jotta liittyisit jäseneksi – ja vaikka pääasiallisesti jäsenistömme koostuukin opiskelijoista, meillä on myös esimerkiksi opettajia ja yrittäjiäkin niin sanottuina tukijäseninä.

Ja vielä viimeisenä vinkkinä: kaikista eniten SeiESin toiminnasta saa irti, kun lähtee itse mukaan hallitukseen! Tämä vuosi on opettanut todella paljon uutta, ja olen saanut paljon uusia ja äärettömän arvokkaita verkostoja niin opiskelijoista kuin paikallisista yrityksistäkin. Hallitus valittiin jo syyskokouksessa, mutta kannattaa pitää silmät ja korvat auki siltä varalta, että keväällä haetaan apukäsiä vaikkapa eri tapahtumien järjestämiseen.

Käy ihmeessä myös tutustumassa nettisivuihimme, josta löytyy myös yhteystietomme. Viestiä saa laittaa aina! Osoite on siis www.seies.fi – ja fyysisesti meidät löytää tietenkin koulumme yrittäjyyden kehdosta eli Frami F:n keskeltä löytyvästä Y-Zonesta.

Valtteri Silvola
opiskelijalähettiläs