Maustettu tee päätyi jäätelöön ja tekijät yhteistyöhön teetehtaan kanssa | SeAMK Blogit

Maustettu tee päätyi jäätelöön ja tekijät yhteistyöhön teetehtaan kanssa

Blogi:
Kuva jäätelöannoksesta, vieressä kimppu tulppaaneita ja kynttilä.
Yhteistyö teevalmistajan kanssa alkoi ruusujäätelöstä tehdystä somepäivityksestä. Kuva: Roosa Ahlqvist

Hyvät ideat maustettuina sopivilla sattumuksilla johtavat usein maukkaisiin lopputuloksiin. SeAMKin restonomiopiskelijat Roosa Ahlqvist ja Jarkko Järvi lähtivät kehittämään jäätelöä opintojaksonsa tarpeisiin, mutta lopputuloksena päätyivätkin yhteistyöhön teebrändi Forsman Teen (Aaro Forsman Oy) kanssa. Kaikki alkoi Roosan ruusujäätelöideasta.

Nuori nainen istuu käteensä nojaten ja katsoo kameraan.
Roosa Ahlqvist
Nuori mies polviasennossa laiturilla koiran kanssa.
Jarkko Järvi ja Iivana-koira

“Ruusujäätelössä on hyödynnetty Forsmanin Love of Roses -nimistä vihreää teetä. Idea tähän tuotteeseen lähti siitä, kun Ruokatuotantoprosessit-kurssilla halusimme kehitellä jäätelön, jota voisi valmistaa mahdollisimman monella eri tuotantotavalla. Roosalle syntyi ajatus valmistaa ruusun makuista jäätelöä. Kokeilimme ensin valmistaa jäätelöä käyttäen ruusu-uutetta, mutta maku ei ollut sellainen mitä toivoimme. Samana iltana Jarkko oli kotonaan huomannut laatikossa Forsmanin Love of Roses -teetä. Teestä lähti niin hyvä tuoksu ja maku, että Jarkolle ajatteli hyödyntää sitä jäätelössä. Idea teen käyttämisestä jäätelössä juontaa itse asiassa juurensa siitä, kun Jarkon parempi puolisko oli käyttänyt teetä kylmän maidon joukossa, eikä maku ollut yhtään hassumpi”, Roosa ja Jarkko kertovat.

Yhteistyö teevalmistajan kanssa lähti liikkeelle heidän mukaansa pienestä vitsistä, jonka Roosa heitti ottaessaan kuvaa valmiista ruusujäätelöannoksesta:

”Nyt tägätään Forsman tee tähän ja sitten päästään tekemään yhteistyötä heidän kanssaan!”

Forsmanin edustajat olivat nähneet kuvan, kiinnostuivat ja kyselivät myös jäätelöön reseptiä.

“Tästä seurasi pitkä keskusteluketju, jossa toimme esille omia ideoita ja ajatuksia. He innostuivat niistä ja tällä hetkellä teemme heidän kanssaan yhteistyötä. Yhteistyöhön kuuluu muun muassa tuotekehitystä, reseptiikan luomista sekä somemarkkinointia eri kanavissa”, Roosa ja Jarkko kertovat.

Jarkko on peruskoulutukseltaan hotelli-, ravintola- ja catering-alan ammattilainen, ja kertoo hakeutuneensa restonomiopintoihin kehittyäkseen lisää alalla ja laajentaakseen näkökulmia.

“Toiveena minulla olisi kehittyä johtamistyössä ja laajentaa omaa osaamista. Tällä hetkellä omat vahvuuteni ovat keittiötyössä, mutta uskon että, tämän koulutuksen kautta ovet ovat avoinna myös muualle”

Roosalle restonomin tehtäväkentässä kiinnostavaa on kaikki, mikä liittyy ruokaan. Forsman-yhteistyössä toteutuu myös luovuus, mikä on Roosalle toinen tärkeä elementti.

“Tulevaisuudessa haluaisin tehdä luovaa työtä ruoan parissa, mitä se sitten ikinä onkaan. Tämä koulutus tuo onneksi paljon erilaisia mahdollisuuksia suunnata oikeastaan mihin vain haluaa.”