Maatilaharjoittelu ulkomailla kasvatti henkisesti ja toi paljon uudenlaisia näkökulmia sekä kontakteja | SeAMK Blogit

Maatilaharjoittelu ulkomailla kasvatti henkisesti ja toi paljon uudenlaisia näkökulmia sekä kontakteja

Blogi:
Henkilökuva.
Aleksi Heikkilä hakeutui töihin maatalouskoneiden pariin jo työharjoittelun aikana.

Olen Aleksi Heikkilä, ja olen suorittanut ennen AMK-opintojani maaseutuyrittäjän tutkinnon ammattikoulussa. Valmistuttuani ammattikoulusta, hain heti jatko-opintoihin SeAMKiin ja aloitin agrologiopintoni siellä 2020. Vuosikurssimme osallistujamäärää karsi laajalti koronapandeamia, jonka seurauksena moni lopetti ammattikorkeaopinnot kesken. Korona-ajan haasteista huolimatta pääsimme luokkana hyvin ryhmäytymään, joka on edesauttanut opintojen suorittamista.

Opiskeluista päällimmäisenä jäi mieleen agrologiopiskelijoiden vahva yhteinen tekeminen, kuten opiskelijoiden kesken järjestetty opintomatka Saksaan ja Itävaltaan. Opintoihini kuului myös kaksi työharjoittelua, joista toisen suoritin Ruotsissa lypsykarjatilalla.

Harjoittelu ulkomailla kasvattaa henkisesti

Työharjoittelu 2021 Ruotsissa on jäänyt mieleen erityisen positiivisena. Harjoitteluun lähteminen ulkomaille kasvattaa henkisesti ja tuo paljon uudenlaisia näkökulmia ja kontakteja. SeAMKista saatava tuki harjoittelua suunnitellessa antoi varmuutta lähtemiseen, vaikka asian olin jo päättänyt, kun kuulin mahdollisuudesta päästä ulkomaille.

Traktori ajaa pellolla.

Toisen opintoihini kuuluvan työharjoittelun suoritin Suomessa maatalouskoneita myyvässä yrityksessä. Harjoittelun aikana päätinkin hakea töihin maatalouskoneiden pariin, joiden parissa työskentelen edelleen. Opinnäytetyöni tein osittain työharjoittelun ohessa ja valmistuin keväällä 2024.

Suosittelen vahvasti SeAMKin agrologiopintoja. Opinnoissa on mahdollisuuksia valita erilaisia kursseja monipuolisesti ja opettajien kanssa keskustelu opinnoista tai muuten kysyttävistä asioista on sujunut aina mutkattomasti. Oman opintopolkuni keskitin talouteen, ja olen käymiini opintoihin erittäin tyytyväinen.

Aleksi Heikkilä
SeAMK alumni