Tradenomi myynnin ja markkinoinnin tehtävissä | SeAMK Blogit

Liiketalouden tradenomiopinnoista markkinoinnin ja myynnin tehtäviin

Blogi:
SeAMKin alumni, joka on liiketalouden tradenomi.
Kati Huusko-Viikilä on valmistunut SeAMKista tradenomiksi.

Olen kotoisin Satakunnasta pienestä Merikarvia-nimisen kylän sivukylästä. Saatat löytää Riispyyn kuljettuasi Merikarvian valtavasta keskustasta 13 kilometriä suoraan metsään – jos et satu juuri silloin räpäyttämään silmiäsi. Siellä on pieni maatila, jossa asuin ison osan nuoruudestani.

Ylioppilaaksi kirjoitettuani muutin Riispyystä Seinäjoelle, ja aloitin opiskelut SeAMKissa. Valmistumisen jälkeen jäin paikkakunnalle reiluksi kymmeneksi vuodeksi töihin. Seinäjoelta muutin Ouluun pariksi vuodeksi ja tällä hetkellä asun sekä Oulussa että Helsingissä.

Tutkinto ja töihin

Suoritin SeAMKissa liiketalouden tradenomin tutkinnon. Erikoistuin markkinointiin, joka tuntui heti omalta jutulta. Oma opiskeluaikani oli aikamoista suorittamista, tein paljon opintopisteitä lyhyessä ajassa, jotta pääsin nopeammin töihin.

Minä en siis juurikaan käynyt opiskelijabileissä tai tehnyt opintojen ohella muutakaan hauskaa, vaan tein illat ja viikonloput töitä. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi voinut ottaa enemmän tuosta ajasta irti ja esimerkiksi lähteä pidemmäksi aikaa vaihtoon ja saada paikkakunnalta enemmän ystäviä jo opiskellessa. Silloin ajattelin, että muutan opiskelujen jälkeen heti pois ja siksi en rientoja niin priorisoinutkaan. Toisin kuitenkin kävi ja päädyin asumaan Seinäjoella yhteensä yli kymmenen vuotta. Viihdyin Seinäjoella hyvin.

Opetuksesta hyvät eväät työelämään

SeAMKin opetus on laadukasta ja uskon että se antoi hyvät eväät työelämään. Tilat ja kampus ovat muutenkin viihtyisiä! Opinnoissa kaikki osuudet, joissa tehtiin yritysten kanssa yhteistyötä, järjestettiin tapahtumia tai päästiin muuten enemmän käytännön hommiin, olivat minusta opiskeluajan parasta antia.

Tällä hetkellä toimin Helsingin Seudun Kauppakamarin myyntijohtajana ja tavoitteena on kasvattaa Kauppakamarin palvelumyyntiä valtakunnallisesti.

Tätä ennen olin melkein 8 vuotta b2b-markkinointitoimisto Myynninmaailmalla hommissa ja siellä olenkin tehnyt suurimman urahypyn tähän mennessä. Aloitin siellä yhtiön yhdeksäntenä työntekijänä asiantuntijatehtävissä, tein myyntiä ja viimeiset vuoden olin myyntijohtajana luotsaamassa noin kymmenen hengen tiimiä. Sain muutaman vuoden jälkeen kutsun osakkaaksi. Vuonna 2019 myin osakkeet Ilkka Oyj:lle.

Viime vuoden puolella päätin lähteä uusiin haasteisiin ja lähtiessäni yhtiössä oli vajaa 70 työntekijää ja toimimme koko Suomessa. Oli hienoa päästä tekemään ja näkemään tuo hurja kasvu ja se opetti myös todella paljon.

Verkostoitukaa ja hyödyntäkää mahdollisuudet yritysyhteistyötön

 Suosittelen opintoja SeAMKissa mikäli liike-elämän työtehtävät kiinnostavat, opinnoista saa loistavan pohjan työelämään. Kliseinen neuvo, mutta verkostoitukaa ja käyttäkää koulun tarjoamat mahdollisuudet yritysyhteistöihin hyödyksi. Koulu on myös loistava paikka harjoitella ja opetella esiintymistaitoja – näitä taitoja olen useaan otteeseen tarvinnut itse omalla urallani ja jos voisin mennä ajassa taaksepäin, olisin kiinnittänyt tähän huomiota jo opiskeluaikana.

Jos markkinointi- tai myyntityöt kiinnostavat, kirjoitan säännöllisesti blogia ajankohtaisista aiheista. Sivustolla on myös lisää omasta historiastani. www.myyntia.fi

Kati Huusko-Viikilä