Laboratoriotyöskentelyssä voi nähdä ja selittää ruoan käyttäytymistä | SeAMK Blogit

Laboratoriotyöskentelyssä voi nähdä ja selittää ruoan käyttäytymistä

Blogi:

Olen Sami Raitakangas ja opiskelen insinööriksi SeAMKin bio- ja elintarviketekniikan opintolinjalla. Asun Uudellamaalla, eli siis melko kaukana Seinäjoelta. Olen kirjoittanut ylioppilaaksi ja myöhemmin suorittanut ammattikoulun elintarvikealan perustutkinnon leipuri-kondiittorilinjalla. Olen työskennellyt ruoka-alalla yli kolme vuotta ja päätin hakea lukemaan elintarviketekniikkaa edistääkseni uraani ja laajentaakseni tietämystäni. Opiskeluni suoritan siis monimuoto-opiskeluna töiden ohessa.

Aloitin opintoni keväällä 2021. Opiskeluihini kuuluu paljon matemaattisia aineita ja laboratoriotyöskentelyä. Matemaattiset aineet evät koskaan ole olleet minulle vaikeita. Laboratoriotyöskentely on kuitenkin minulle uutta ja tuonut uuden näkökulman ruoan kanssa työskentelyyn. Mahdollisuus nähdä ja selittää ruoan käyttäytymistä on mielenkiintoista. Erikoistumisopinnot eivät vielä ole ajankohtaisia, mutta vilja- ja kasvisteknologia tai meijeri- ja juomateknologia vaikuttavat itselleni mielenkiintoisimmilta vaihtoehdoilta. Käyttäisin mielelläni taustaani leipuri-kondiittorina opintoja suunnitellessa.

Opiskelussa parasta on ollut uuden oppiminen. Kurssit agrologien ja restonomien kanssa ovat antaneet perspektiiviä koko ruoka-alan pituudelta, ja syventänyt ymmärrystäni siitä, kuinka paljon eri ihmisiä tarvitaan ruoan saamiseksi pöytään. Harjoitteluita opiskeluun kuuluu, mutta ne eivät ole vielä olleet itselleni ajankohtaisia.

SeAMKia suosittelen kaikille, jotka löytävät mielenkiintoisen opinto-ohjelman sen valikoimasta. Kampukselle on helppo päästä junalla tai autolla. Sitä ei myöskään ole vaikea löytää. Majoittuminen on järjestetty helposti yhteistyössä paikallisten hotellien kanssa ja vapaana on myös useita Airbnb-asuntoja keskustan tuntumassa.

Sami Raitakangas
SeAMK Bio- ja elintarviketekniikan opiskelija