Laadukas opetus loi vahvan pohjan | SeAMK Blogit

Laadukas opetus loi vahvan pohjan

Blogi:
Henkilö seisoo auton vieressä.
Henrik Pohjus työskentelee Käyttöauto Oy:n talousjohtajana.

Asun perheeni kanssa Seinäjoella. Nuoruuteni vietin Alajärvellä, mistä muutin merkonomiopintojen jälkeen Seinäjoelle SeAMKin opintojen perässä syksyllä 2007. Valmistuin alkuvuonna 2011 ja sen jälkeen jatkoin opintojani Vaasassa suorittamalla laskentatoimen ja rahoituksen maisteriopinnot.

Suoritin SeAMKissa liiketalouden tradenomin tutkinnon. Jo aiemmissa opinnoissani kauppaoppilaitoksessa tykkäsin kirjanpidon kurssista, joten suuntautuminen laskentatoimeen tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Nyt ajateltuna koen tehneeni itselleni sopivan valinnan opintojeni suuntautumisessa.

Yksittäisenä asiana parhaiten mieleeni on jäänyt silloisen laskentatoimen opettajan Tuulia Potka-Soinisen sytyttämä innostus tilintarkastusta kohtaan. Se innostus johti yli viiden vuoden työskentelyyn Ernst & Youngilla ja KHT-tutkinnon suorittamiseen.

Opiskelussa parasta olivat hyvät opiskelukaverit sekä laadukas opetus. SeAMKin opinnot loivat vahvan pohjan työelämää varten.

Töitä opintojen ohella

Olin Käyttöautolla kirjanpitäjänä opintojen ohella. Kirjanpitäjän työssä pääsin suoraan hyödyntämään laskentatoimen oppeja käytäntöön. Töiden tekeminen toi myös opittuihin asioihin ja teorioihin konkreettisia näkemyksiä.

Olen tällä hetkellä Käyttöauto Oy:n talousjohtaja. Tulevaisuuden tavoitteena on pitää osaamiseni ajan tasalla ja kehittää itseäni työssäni.

Voin lämmöllä suositella opintoja SeAMKissa, jos sen kattavasta opintotarjonnasta löytyy itselleen mieluinen vaihtoehto. Koin, että työelämän lisäksi opinnot antoivat hyvän pohjan myös maisteriopintojen suorittamiselle.

Henrik Pohjus