Konetekniikan insinööri viihtyi myös moottoriurheilun parissa | SeAMK Blogit

Konetekniikan insinööri viihtyi myös moottoriurheilun parissa

Blogi:
Mies seisoo teollisuushallissa. Taustalla nosturi.

Ilmajokelaislähtöinen Joni Ketola opiskeli SeAMKissa konetekniikan insinööriksi, työllistyi opintojensa loppuvaiheessa SeAMKiin laboratorioinsinöörin sijaiseksi ja työskentelee nyt MSK Cabins Oy:llä tuotannonkehitysinsinöörinä.

“Työllistymispolkuni on itse asiassa mennyt juuri niin kun haaveilinkin. Kaipaan työltäni riittävästi haasteita, joita nykyisessä työssäni on sopivasti. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan”, Ketola toteaa.

Ketola kokee saaneensa koulutuksesta erinomaisen pohjan työelämään. Hänen mukaansa koulutus oli kokonaisuudessaan laadukas, mutta erityisesti hän kokee saaneensa projektipajaopinnoista eli töistä yritysten toimeksiantojen kanssa paljon irti. Mahdollisuus valita kursseja omien suuntautumistoiveiden mukaan auttoi kokoamaan tutkinnosta sellaisen, jollaisen hän halusikin työllistymistä ajatellen.

“Itselläni oli selkeät tavoitteet mitä kursseja halusin koulutukseeni valita, jotta saisin mahdollisimman hyvät eväät työelämään. Niiden valintojen myötä sainkin erinomaiset taidot ja tiedot tämän hetkiseen työhöni”, Ketola kertoo.

Yksittäisistä opintojaksoista puhuttaessa Ketolan mieleen nousee käyttöinsinöörikurssi, josta hän kokee saaneensa paljon nykyistä työtehtävää ajatellenkin. Mieleenpainuvimmat kokemukset syntyivät kuitenkin moottoriurheilun parissa.

“Mieleenpainuvin kokemus opintojen parissa oli kyllä projektityö Kallio Racing Teamille, joka kilpailee ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa SuperSport luokassa. Projektin myötä pääsin matkustamaan maailman ympäri Euroopan kisoista aina Australiaan ja Argentiinaan asti.”

SeAMK ei ollut ainoa vaihtoehto, kun Ketola pohti, mihin suuntaisi opiskelemaan. Myös Tampere oli vahvasti kisassa mukana.

“Asuin hakuhetkellä Porissa ja mietin, haenko TAMKiin vai SeAMKiin. Lopulta tein päätöksen hakea ensisijaisesti Seinäjoelle, koska olin kuullut että SeAMKin kone- ja tuotantotekniikan laboratorio on maan parhaasta päästä”, Ketola kertoo.

 Oppimisympäristöjen ja mielenkiintoisten opintojen lisäksi opiskeluajasta tekivät Ketolan mukaan antoisaa SeAMKin ja oman opintoryhmänsä yhteishenki.

“Voin vilpittömästi sanoa, että SeAMK antoi minulle korvaamattoman hyviä kokemuksia ja verkostoja. Kun on avoin kaikelle opiskelun aikana ja aktiivinen, mahtavia kokemuksia ja mahdollisuuksia tulee varmasti eteen. Jos joku vielä miettii tätä lukiessaan kannattaako kouluttautuminen, niin voin sanoa että ehdottomasti kannattaa.”