Henri Saarimaa haluaa kehittää ja kehittyä | SeAMK Blogit

Henri Saarimaa haluaa kehittää ja kehittyä 

Blogi:
Henkilö istuu peräkärryn reunan päällä.
Henri Saarimaa työskentelee MSK Group -konserniin kuuluvassa Juncar Oy:ssä tuotantopäällikkönä.

35-vuotias Henri Saarimaa opiskeli SeAMKissa konetekniikan tutkinto-ohjelmassa vuosina 2013–2017. Hän työskentelee MSK Group -konserniin kuuluvassa Juncar Oy:ssa tuotantopäällikkönä. Vastuualueisiin kuuluvat tuotanto, hankinta ja laatu. Hänellä on tavoitteena valmistua tänä vuonna insinööriksi (ylempi AMK) Teknologiaosaamisen johtamisen tutkinnosta.

– Varusmiespalveluksen aikana huomasin, että ihmisten johtaminen olisi minun juttuni. Pitkän aikaa koin tuolloin, että Puolustusvoimat olisi työpaikkani jossain välissä. Varusmiespalveluksen jälkeen vuonna 2006 kuitenkin halusin hieman pohtia hakeutumista sotilasalalle ja pääsin töihin silloiselle Maaseudun Koneelle (nykyinen MSK Cabins). Siellä työskentelin vuosia erilaisissa kokoonpanotehtävissä ja kiinnostuin johtamisen lisäksi työn virtauksen ja tehokkuuden kehittämisestä. Vuonna 2012 aloin pohtia opiskelumahdollisuutta. Konetekniikan tutkinto-ohjelma vaikutti sopivalta lähteä kehittämään itseäni. Läheisteni, työkavereiden ja esimieheni kannustuksella lähdin opiskelemaan ja nyt vuosia myöhemmin saan olla erittäin kiitollinen siitä, että työnkuvani koostuu niistä asioista, mitä toivoinkin saavani tehdä valmistumiseni jälkeen, Henri kertoo.

Koulutusohjelma tarjosi Henrille monipuolisen opiskelun ja antoi mahdollisuuden tutustua moneen eri tekniikan alaan, mitä Henri pitää tärkeänä.  Tekniikka kehittyy ympärillämme jatkuvasti ja Henrin mielestä on tärkeää, että opiskeluvaiheessa käydään alaa laajasti läpi ja ymmärretään eri tekniikoiden menetelmät ja mahdollisuudet.

– Valmistuttuani olen toiminut tuotantopäällikön tehtävässä Juncarilla, ja työ on ollut hyvin monipuolista. Vastaan tuotannon lisäksi hankinnoista ja laadusta. Näiden toimintojen sisälle sisältyy erilaisia kehitysprojekteja, joita viedään systemaattisesti eteenpäin. Vaikka koulu tarjosi laajan kuvan tekniikan alasta, niin kuitenkin on tärkeää kehittää itseään jatkuvasti. Teknisten asioiden ohella esimerkiksi itsensä kehittäminen esimiehenä on hyvin mielenkiintoista ja se on jatkuvaa itsensä ja ympäristönsä opiskelua, Henri kertoo.

Henri kannustaa haastamaan ja kehittämään itseään.

– Nuorempana minulla ei ollut hajuakaan mitä haluaisin tehdä työssäni. Oikeastaan vasta varusmiespalveluksen aikana heräsi mielenkiito johtamista kohtaan. Suosittelen nuorille henkilöille, joilla ei ole toiveita tai tietoa tulevaisuuden työstään, hakeutumalla kuitenkin jonnekin töihin. Työskennellessäsi voit huomata sinua kiinnostavia asioita ja jos jossain kohtaa haluat lähteä haastamaan ja kehittämään itseäsi, niin opiskelu onnistuu hienosti vanhempanakin. Itsekin jäin opintovapaalle vaimon käydessä töissä, tenavia hoidattaessa ja asuntolainan kanssa. Ja yhdessä siitä selvittiin, Henri kiittelee.

Katso Yle Uutisten jutusta ja videosta, mitä Juncarilla saatiin aikaan, kun henkilöstö kehitti yhdessä yrityksen toimintajärjestelmää ja työympäristöä.