“Halusin opinnoilta valmiuksia toimia erilaisissa työtehtävissä, ja niitä myös sain” | SeAMK Blogit

"Halusin opinnoilta valmiuksia toimia erilaisissa työtehtävissä, ja niitä myös sain"

Blogi:
Henkilökuva.
Saana Yli-Muilun alavalinta varmistui kesätöissä Atrialla.

Olen Saana Yli-Muilu ja kotoisin Lapualta. Nykyään asustelen Nurmossa, eli lähellä ollaan niin kotikylää kuin opiskelukaupunkiakin. Ja lähellä ollaan myös nykyistä työpaikkaa, joten ihan hyvin menee.

Aluksi hain SeAMKiin tietämättä oikeastaan, mitä haluan opiskella. Lukiossa ei ollut tullut vielä yhtään varmaa ideaa, vaikka sinne nimenomaan menin etsimään ratkaisua kysymykseen. Lopullinen päätös syntyi kesätöissä Atrialla, joten päädyin opiskelemaan bio- ja elintarviketekniikkaa. Olen siis tätä nykyä bio- ja elintarviketekniikan insinööri.

Opinnoista syvyyttä ja ymmärrystä alan saloihin

Aloitin opiskelut SeAMKissa syksyllä 2018 ja valmistuin joulukuussa 2021, puoli vuotta etuajassa. Opinnoilta halusin syvyyttä ja ymmärrystä alan saloihin, mutta myös valmiuksia toimia erilaisissa työtehtävissä, jotka vaativat koulutuksen suorittamista. Niitä myös sain.

Opintojen ohella tein kesällä töitä, samoin jouluna. Viimeisen syksyn uurastinkin töissä, opintojen parissa sekä opinnäytetyötä tehden. Huh. Opinnäytetyön tekeminen sekä itse valmistuminen avasi kuitenkin uusia mahdollisuuksia ja tartuin tietysti itselle parhaimpaan vaihtoehtoon.

Tällä hetkellä toimin välillä tuotannon töiden ohella myös tuotannonsuunnittelijana, tarkalleen sanottuna tuuraajana, mikä tarjoaa sopivaa haastetta helpompien töiden rinnalle. Opinnoista oli tietenkin hyötyä tätä tehtävää varten, varsinkin Excelin käytön kanssa. Tässä vaiheessa en kuitenkaan jättäisi tuotannon tehtäviä kokonaan, mutta eihän sitä tiedä, kuinka mieli muuttuu. Olen myös pallotellut sillä ajatuksella, että suorittaisin ylemmän AMK-tutkinnon, mutta tässä vaiheessa se on vielä vain mielenkiintoinen ajatus.

Parasta oli asioiden testaaminen käytännössä ja oivaltaminen sitä kautta

Parhaiten muistiin opiskeluajoista on jäänyt erityisesti hyvät ystävät, joiden kanssa vielä tänä päivänäkin on ihana viettää aikaa yhdessä. Itse opiskelukin oli mukavaa tämän ansiosta, eikä se muutenkaan ollut mitään pakkopullaa. Opiskeluissa parasta oli asioiden testaaminen käytännössä ja oivaltaminen sitä kautta. Helpompaa näin käytännön kautta oppivana ihmisenä.

SeAMKin ilmapiiri on rento ja mukava, joten jos yhtään kiinnostaa ajatus uusista tuttavuksista, joista voi tulla loppuelämän ystäviä tai itseä jo mietityttäneestä alasta, johon haluaisi tutustua syvemmin, kannattaa ihmeessä hakea!

Ja eipä unohdeta myöskään niitä kaikkia riehakkaita opiskelijatapahtumia, joissa syntyy vaikka mitä muistoja 🙂 Hyvässä seurassa tietenkin.

Saana Yli-Muilu
SeAMK Alumni