Haaveissa ravintola-alan opettajan ura | SeAMK Blogit

Haaveissa ravintola-alan opettajan ura

Blogi:
Henkilökuva
Atte Lehdon tulevaisuuden urasuunnitelmissa siintää ravintola-alan opettajan työt.

Moi, mun nimi on Atte ja olen asunut koko elämäni Vaasassa, jossa viihdyn edelleen! Peruskoulun jälkeen suoritin ravintola- ja cateringalan perustutkinnon kokkipuolella kaksoistutkintona, jolloin siihen kylkeen suoritin lukio-opinnot. Työskentelen täyspäiväisesti opintojen ohella tarjoilijana Ravintola 1h+k:ssä Vaasassa.

Aloitin restonomiopinnot SeAMKin ensimmäisessä verkkopainotteisessa monimuotototeutuksessa tammikuussa 2023. Opinnoissani olen ottanut valinnaisina kursseina kaikki mahdolliset matkailun kurssit. Minua kiinnostaa etenkin ravitsemuksen vaikutukset ihmiseen, josta tulen myös valitsemaan enemmän valinnaisia opintoja.

Verkkopainotteinen opiskelu vaatii tarkkaa oman ajan suunnittelua ja sitä kautta hyvää aikataulutusta ja tasapainoa töiden ja opintojen välillä, koska suurin osa monimuoto-opiskelijoista tekee töitä opintojen ohella.

Ravintola-ala on oma juttuni

Lähdin opiskelemaan Seinäjoen ammattikorkeakouluun restonomiksi, koska tunnen olevani parhaimmillani ravintola-alalla ja tällä hetkellä nautin erityisesti asiakaspalvelusta ja laadukkaiden viinien ja raaka-aineiden tarjoilusta. Korona-aikana työskentelin kaupan alalla, kun oman alan töitä ei ollut tarjolla, mutta palasin sieltä kuitenkin takaisin ravintola-alalle.

Tulevaisuuden suunnitelmat myös vaikuttivat tutkinnon valintaan, sillä haluan työskennellä ravintola-alan opettajana sitten, kun olen tarpeeksi kerännyt monipuolista kokemusta eri ravintolan työtehtävistä ja suorittanut YAMKin ja opettajan pedagogisen pätevyyden.

Työnantajalla on tärkeä rooli monimuoto-opintojen etenemisessä

Parasta opiskeluissani on se, että pystyn itse aikatauluttamaan tehtävien tekemisen sekä kuitenkin kehittämään itseäni samanaikaisesti töissä. Lisäksi parasta monimuoto-opiskelussa on, kun opinnoissa opittuja asioita pääsee hyödyntämään työpaikalla sekä myös kehittämään omaa työpaikkaa, kuten joillakin kursseilla on oppimistehtäviä työpaikoilla suoritettavaksi.

Työnantajalla on tärkeä rooli opintojen etenemisessä, varsinkin jos pyrkii suorittamaan kaiken etänä, täytyy joitain kursseja opinnollistaa työpaikalla. Itselläni on käynyt hyvä säkä, koska työnantajani on todella auttavainen ja huolehtiva opintojeni suhteen.

Suosittelen verkkopainotteista opiskelua sinulle, joka haluat opiskella joustavasti sekä samalla tehdä töitä. Omien aikataulujen suunnittelu voi aluksi tuntua aikaa vievältä, mutta hyvä työ palkitaan ja opettajat ovat aina tukena. Suosittelen ehdottomasti SeAMKin restonomin monimuoto-opintoja.

Atte Lehto
SeAMK, restonomiopiskelija