Bio- ja elintarviketekniikan opinnoissa pääsee näkemään, miten ruokaa tehdään ja kehitetään | SeAMK Blogit

Bio- ja elintarviketekniikan opinnoissa pääsee näkemään, miten ruokaa tehdään ja kehitetään

Blogi:
Henkilö seisoo toimistohuoneessa sähköisen työpöydän ääressä-
Merja Mäkipelkola on vastavalmistunut bio- ja elintarviketekniikan insinööri (AMK).

Hei, olen Merja Mäkipelkola vastavalmistunut Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikan alalta. Olen kotoisin Kauhavalta, jossa suoritin lukion ja kirjoitin ylioppilaaksi. Päädyin opiskelemaan bio- ja elintarviketekniikka vähän sattuman kautta. Opiskelujen edetessä sain huomata, miten monipuolinen elintarvikeala on, ja miten paljon erilaisia työllisyysmahdollisuuksia on tarjolla. Opiskelujen ohessa tein töitä Juustoportin omavalvonta laboratoriossa, harjoitteluun pääsin Atrian tuotekehitykseen ja kesätöissä olin Atrian puhelinmyynnissä. Kokemusta on karttunutkin pienessä ajassa monipuolisesti omalta alalta.

Tulevaisuudessa haluaisin kehittyä erityisesti tuotekehityksen, laadunhallinnan ja vastuullisuuden osaajana— mahdollisuuksia on monia.

Opinnoista mieleen on jäänyt ammattiin suuntaavat opinnot mm. viljateknologian, tuotekehityksen ja meijeriteknologian kurssit. Lisäksi harjoittelu ja projektiopinnot jäivät mieleen, koska niiden kautta sain verkostoja yrityksiin ja työkokemusta. Parhaiten mieleen jäi kuitenkin ystävät, jotka jäivät opintojen jälkeenkin rinnalle kulkemaan.

Parasta insinööriopinnoissa oli tekemisen meininki ja yritysyhteistyö, oli mukava päästä tekemään oikeiden toimijoiden kanssa yhteistyötä. Näissä opinnoissa pääsee tekemään ja näkemään miten ruokaa tehdään ja kehitetään.

Aloitin opintoni syksyllä 2018 Centriassa Insinööri (AMK), kemiantekniikan linjalla. Huomasin kuitenkin, että elintarvikeala on enemmän mun juttu, joten tein siirtohaun SeAMKiin Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikan alalle. Sain hyväksi luettua kaikki aikaisemmat opintoni ja valmistuin jouluna 2021 insinööriksi.

Valmistumisen jälkeen pääsin SeAMKille töihin projektityöntekijäksi ja saan hyödyntää täällä kaikkea aikaisemmin oppimaani. Työympäristö ja työkaverit ovat opiskeluajalta jo tuttuja, joten oli hyvin helppo hypätä mukaan hanketyöhön. Elintarvikealan opinnot auttavat nykyisessä työssäni hyvin paljon, sillä osaamiseni tuotekehityksestä, laadunhallinnasta, sekä ruuan tuotannon vastuullisuudesta tuovat ymmärrystä elintarvikealan kokonaiskuvaan.

Aion jatkaa opintojani alalla jossain vaiheessa, nyt kuitenkin aion olla hetken työelämässä ja soveltaa oppimaani käytännössä. Tämä ala sopii sinulle, jos olet kiinnostunut elintarvikkeista ja niiden kehittämisestä, sekä siitä mitä tulevaisuudessa syödään. Toivon kaikille SeAMKilaisille uuden oppimisen ja onnistumisen hetkiä, sekä aurinkoisia kevätpäiviä!

Merja Mäkipelkola
Projektityöntekijä
SeAMK