Bio- ja elintarviketekniikan insinööriopinnoissa voi haastaa itseään ja syventää ammatillista osaamistaan | SeAMK Blogit

Bio- ja elintarviketekniikan insinööriopinnoissa voi haastaa itseään ja syventää ammatillista osaamistaan

Blogi:

Olen Saara Hyvärinen ja ikää minulla on 37 vuotta. Asun Ylä-Savolaisessa pikkukaupungissa, Kiuruvedellä.

Opiskelutaustani on moninainen. Olen käynyt lukion, maaseutuyrittäjän perustutkinnon ja elintarvikealan perustutkinnon meijeristiksi erikoistuen.

Opiskelen Seinäjoen ammattikorkeakoulussa bio- ja elintarviketekniikkaa työn ohessa. Painotan opintoni meijeriteknologiaan, sillä olen työskennellyt alalla kohta kahdeksan vuotta eri työtehtävissä. Tällä hetkellä työskentelen Lapinlahden Valiolla jauhepuolella tuotevalmistajana.

Aloitin opiskeluni Seinäjoella viime keväänä 2021. Parasta monimuoto-opiskelussa on vapaus eli se, että on itse vastuussa tekemisistään. Meillä on ollut suurin osa luennoistamme etänä tai hybridimallina eli on saanut tulla myös paikan päälle koululle. Minulle etänä oleminen on todella toimiva ratkaisu, sillä koululle on kuitenkin matkaa kotoa yli 300 kilometriä suuntaansa. Lähijaksoja meillä on keskimäärin kerran kuussa. Työnantajani ottaa ne hienosti huomioon työvuorosuunnittelussa. Kaiken kaikkiaan opiskelu työn ohessa vaatii paljon järjestelmällisyyttä, kärsivällisyyttä ja oman ajan jaksottamista. Onneksi useissa tehtävissä on pitkät palautusajat ja osa tehtävistä on kivoja ryhmätöitä, joten ne tuovat vaihtelua puurtamiseen.

Suosittelen opintoja Seinäjoen ammattikorkeakoulussa lämpimästi ihmisille, jotka haluavat haastaa itseään ja syventää ammatillista osaamistaan! Ainoa asia, mikä minua harmittaa on, etten hakenut koulutukseen aiemmin. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Saara Hyvärinen
opiskelija
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, SeAMK