Bio- ja elintarviketekniikan insinöörillä on mahdollisuus monenlaisiin ruoka-alan töihin | SeAMK Blogit

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörillä on mahdollisuus monenlaisiin ruoka-alan töihin

Blogi:

Nimeni on Miika Raittinen. Olen kotoisin Säkylästä ja nyt asun Huittisissa perheeni kanssa. Perheeseeni kuuluu vaimo sekä kolme tytärtä. Harrastan urheilua monipuolisesti. Valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2010  Säkylän lukiosta. Lukiosta valmistumisen jälkeen aloitin lähes heti työt Säkylässä Länsi-Kalkkuna Oy:ssä. Samaisessa työpaikassa olen edelleen. Aloitin työni lihan leikkaajana. Vuonna 2019 kävin tuotannon esimiestyön ammattitutkinnon ja nyt toimin leikkaamon esimiehenä. Pidän työstäni paljon. Joka päivä on erilainen ja työ on tarpeeksi haastavaa. Minulla on iso vastuu alaisistani sekä leikkaamon toiminnasta. Pidän vastuusta ja koen olevani kaikkia kohtaan reilu ja tasa-arvoinen esimies. Alaisteni hyvinvointi on minulle tärkeää.

Opiskelen tällä hetkellä bio- ja elintarviketekniikkaa Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Ajatus opiskeluun lähti työkaveriltani, joka valmistui samaisesta koulusta vuonna 2020. Työkaverini kehui koulua sekä bio- ja elintarviketekniikan alaa. Olin jo pitkään muutenkin ajatellut opintojen aloittamista ja miettinyt erilaisia vaihtoehtoja. Aloitin opiskeluni tammikuussa 2021. Opiskelut ovat olleet itselleni hyvin mieluisia ja koen olevani juuri oikealla alalla. Minua kiinnostaa monet erilaiset työt ruoka-alalla ja uskon, että tällä tutkinnolla minulla on mahdollisuus hyvin moneen. Tutkinto on mielestäni hyvin monipuolinen.

Opiskelukavereilta saatu vertaistuki on arvokasta

Opiskelussa parasta on uuden oppiminen. Olen oppinut paljon uusia asioita ja saanut paljon eväitä työelämään jo nyt. Opiskeluja suoritetaan niin lähitunteina kuin etänäkin. Korona on ollut koko opiskelujeni ajan valloillaan, joten itse olen opiskellut todella paljon etänä. Etäopiskelumahdollisuus on hienoa, varsinkin kun asun Huittisissa, josta Seinäjoelle on yli 200 kilometriä matkaa. Etäopiskelu onnistuu hyvin, kun on tarpeeksi motivoitunut ja ottaa omasta opiskelusta ja oppimisesta vastuun. Etäopiskelu sujuu varmasti suurimmalta osalta aikuisopiskelijoista hyvin. Työelämän, arkielämän ja opiskelujen aikatauluttamisessa on ajoittain haasteita ja välillä tuntuu, ettei mitenkään ehdi tekemään kaikkia tehtäviä. Tällöin opiskelukavereilta saatu vertaistuki on arvokasta.

Opintojeni aikana ei vielä ole ollut harjoitteluja. Osan harjoitteluista tulen suorittamaan omassa työpaikassani ja osan haluaisin suorittaa uusissa työympäristöissä. Haluan nähdä mahdollisimman paljon erilaisia työpaikkoja sekä mahdollisuuksia. Olisi hienoa ja kannattavaa tehdä harjoittelu jossain aivan uudessa paikassa ja nähdä näin erilaisten ammattien arkea.

Suosittelen Seinäjoen ammattikorkeakoulua jokaiselle opiskelusta kiinnostuneelle. Oma kokemukseni koulusta on erittäin positiivinen. Asiat sujuvat hyvin ja opettajiin saa helposti ja nopeasti yhteyden. Etäopiskelut ovat sujuneet mainiosti ja esteettömästi. Opettajat ovat hyvin joustavia ja reiluja. Juuri kyseistä bio- ja elintarviketekniikan alaa suosittelen jokaiselle ruoka-alasta kiinnostuneelle. Tutkinnolla voi tehdä paljon erilaisia töitä kuten esimerkiksi tuotekehittelijä, tuotannonsuunnittelija, terveystarkastaja tai ympäristövastaava. Itseäni kiinnostaa moni eri alan työ, joten tulevaisuudesta en tiedä millaisesta työstä itseni löydän.

Miika Raittinen
opiskelija
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, SeAMK