AMK-tutkintokoulutuksen kautta uudelle alalle | SeAMK Blogit

AMK-tutkintokoulutuksen kautta uudelle alalle

Blogi:
Silmälasipäinen nainen hymyilee.
Päivi Virvonen päätti suuntautua kokonaan uudelle alalle AMK-tutkintokoulutuksen kautta.

Olen kotoisin Helsingistä ja asun tällä hetkellä edelleen itäisessä Helsingissä. Taustalla minulla on vaatetusalan opintoja. Olen pukuompelija sekä Vestonomi AMK, valmistuin Metropolia ammattikorkeakoulusta vuonna 2010. Olen tehnyt erilaisia töitä valmistumiseni jälkeen. Aluksi olin vaatetuspuolen töissä, mutta päädyin sitten mutkien kautta töihin elintarvikealan yritykseen. Siellä työni loppuivat vuoden 2020 alussa, ja saman vuoden syksyllä hain opiskelemaan, koska mielessäni oli jo pidempään ollut uuden koulutuksen hankkiminen.

Huomasin tuolloin yhteishakuvaihtoehtoja selatessani Seinäjoen ammattikorkeakoulun Bio- ja elintarviketekniikan insinöörin koulutusohjelman ja kiinnostuin siitä. Kiinnostukseni elintarvikealaan oli herännyt edellisessä työssäni, ja halusin opiskella alaa ja oppia ammattilaiseksi elintarvikealalle.  Olin kumminkin epävarma mahdollisuuksista päästä koulutusohjelmaan sisään. Positiivisena yllätyksenä kumminkin sain vastauksen, että minut oli hyväksytty opiskelijaksi tutkintoon ja aloitin opinnot vuoden 2021 alussa.

Olen monimuoto-opiskelija ja tämä sopii minulle erittäin hyvin, koska elämäntilanteeni on sellainen, että muutto koulun lähettyville olisi hankalaa, ja käyn myös päivätyössä pääkaupunkiseudulla. Monimuoto-opiskelu on minulle helpotus, koska työllistyin myös vuoden 2020 lopussa, ja siksi en olisi voinut alkaa kokopäiväiseksi opiskelijaksi. Tämä järjestely opiskelun ja työnteon suhteen sopii minulle hyvin, vaikka teettää toki paljon työtä omalla ajallani.

Olen oppinut todella paljon uusia asioita. Erilaiset laboratorio työt ja käytännön tekeminen, niin kemian laboratoriossa kuin Food Labissakin ovat olleet mielenkiintoisinta antia opiskelussa, koska pidän erittäin paljon konkreettisesta tekemisestä. Voin suositella SeAMKin Bio- ja elintarviketekniikan koulutusta kaikille alasta kiinnostuneille, olen kokenut, että SeAMKissa on ammattitaitoiset, hyvät opettajat ja laajat mahdollisuudet eri opintoihin. Suosittelen myös kauempana Seinäjoelta asuville, koska itselleni monimuoto-opinnot ovat sopineet hyvin, ja pääkaupunkiseudultakin pääsee erittäin sujuvasti junalla Seinäjoelle ja kampus on kävelymatkan päässä juna-asemalta!

Päivi Virvonen
Opiskelija
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, SeAMK