Agrologiksi SeAMKista: yhteishenkeä ja kansainvälisyyttä | SeAMK Blogit

Agrologiksi SeAMKista: yhteishenkeä ja kansainvälisyyttä

Blogi:
Agrologiksi valmistunut henkilö.

Ennen AMK-opintojani suoritin maaseutuyrittäjän tutkinnon ammattikoulussa. Valmistumiseni jälkeen tiesin haluavani jatkaa opintojani. Hain SeAMKin agrologiopintoihin ja sain opiskelupaikan. Aloitin opinnot vuonna 2020, juuri koronapandemian pahimpaan aikaan. Kokoontumisrajoitukset ja etäopiskelu olivat vahvasti läsnä lähes koko opiskeluajan, mutta siitä huolimatta nautin opiskelusta.

Opiskelusta jäi mieleen agrologiopiskelijoiden vahva yhteishenki ja yhteiset matkat. Opintoihin sisältyy kaksi työharjoittelujaksoa. Ensimmäinen, maatilaharjoittelu suoritetaan ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen. Itse suoritin sen Saksassa. Saksan työharjoittelu kesällä 2021 onkin jäänyt vahvasti mieleen opiskeluajasta. Tämä harjoittelu toi itselleni kansainvälistä osaamista, mutta ennen kaikkea rohkeutta. Vaikka kokoontumisrajoitukset olivat silloinkin voimassa, ne eivät juurikaan häirinneet harjoittelua. Suosittelen vahvasti hakeutumista ulkomaille harjoitteluun. SeAMKin tuki harjoitteluun lähtiessä oli hyvää, mikä toi varmuutta lähtemiseen.

Toinen harjoittelu, erikoistumisharjoittelu, sijoittuu kolmannen ja neljännen vuoden välille. Suoritin sen maatalousalan neuvontaorganisaatiossa, missä työskentelen edelleen kasvintuotannon asiantuntijana. Opinnäytetyön tein osittain töiden ohessa ja valmistuinkin syksyllä 2023. Voin ehdottomasti suositella SeAMKin agrologiopintoja. Opintotarjonta on laaja ja opiskelijana voit valita monipuolisesti kursseja ja halutessaan ottaa myös kursseja muista kouluista. Itse keskityin vahvasti talouteen, ja olin talousopintoihin hyvin tyytyväinen.

Roope Kurki
Agrologi (AMK), SeAMKin alumni