Kansainvälinen työ haaveena pienestä pitäen | SeAMK Blogit

Kansainvälinen työ haaveena pienestä pitäen

Blogi:
Henkilökuva.

Olen Helmi ja teen tällä hetkellä työharjoittelua SeAMKin markkinointiosastolla. Olen SeAMKin opiskelija kansainvälisen kaupan alalta (International Business). Kotipaikkakuntani on Lapua, mutta olen asunut opiskelujen ajan Seinäjoella.

Ennen työharjoittelua tulin 10 kuukauden vaihdosta Alankomaista, ’s-Hertogenbosch nimisestä kaupungista. Kaupunki oli väkiluvultaan Tampereen luokkaa ja kovin kotoisa. Suosittelen lämpimästi vaihtoa jokaiselle, jolla siihen on mahdollisuus. Vaihto toi minulle uusia ystäviä ja kokemuksia, enkä kadu päätöstäni sinne lähtemisestä hetkeäkään. Haastavia tilanteita tulee jokaiselle vastaan opinnoissa, mutta niistäkin selvisin 3000 km päästä kotoa.

Päädyin opiskelemaan SeAMKiin vuonna 2021, lukion jälkeen. Tiesin jo pienestä pitäen, että minua kiinnostaa kansainvälinen työ, joten valinta kävi aika helposti. Tämä päätös ei ole vielä minua pettänyt, sillä sain paljon uusia ystäviä ympäri maailmaa, joista olen ehtinyt tavata uudestaan lähiopetuksen loputtua jo neljää, eri maissa.

Ainut miinus minkä voisin opinnoistani löytää on se fakta, että suomen kieltä tulee käytettyä vähemmän, mikä taas johtaa outoihin lauseisiin teksteissä. Kyseessä ei ole kuitenkaan sen tason ongelma, etten voisi suositella tätä linjaa.

Nähdään käytävillä!